Cum funcționează CHECK DCC, aplicația pentru verificarea certificatelor digitale COVID-19

Aplicația Check DCC poate fi descărcată gratuit din Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android.

Pentru utilizarea pe teritoriul României nu trebuie selectată nicio țară. Selectând România se verifică valabilitatea certificatului în punctele de trecere a frontierei.

Acest lucru este important, întrucât regulile de la intrarea în țară, pot fi diferite față de cele din interiorul țării.

Spre exemplu, în acest moment, în punctele de trecere a frontierei ale României sunt valabile certificatele digitale generate în baza unui test negativ PCR.

În interiorul țării, pentru a participa la evenimente, sunt valabile și certificatele generate în baza unui test rapid antigen.

Cum funcționează aplicația

Scanarea se realizează prin încadrarea codului QR de pe certificatele digitale UE privind COVID-19 în zona marcată a aplicației mobile Check DCC.

După scanare, aplicația afișează un mesaj pe două culori.

Dacă culoarea este verde, certificatul este valid și autentic. Dacă culoarea este roșie, certificatul nu este valid, a expirat sau nu respectă regulile de validare.

Certificatele verificate afișează doar datele esențiale de identificare (nume, prenume și data nașterii) și datele medicale care atestă situația epidemiologică a persoanei.

Pentru a avea acces în anumite locații, persoana trebuie să fie vaccinată, trecută prin boală sau să dețină un test negativ.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...