Cum au evoluat afacerile companiilor IT românești listate la bursă

La nivelul cifrelor de afaceri raportate pentru anul 2022, marjele nete ale companiilor de software analizate de Evergent Investments au fost intre 7% si 29%, in timp ce ratele de crestere ale veniturilor s-au situat intre 26% si 59%.

In ceea ce priveste companiile IT listate la bursa, doua au inregistrat o imbunatatire a marjei nete in perioada 2021-2022, in timp ce trei au inregistrat o rata de crestere mai mare a veniturilor fata de anul anterior.

Arctic Stream a depasit pragul de 40% al indicatorului prin cresterea semnificativa a cifrei de afaceri in 2022 si o mentinere a marjei de profit net (8.3%).

Arobs a depasit pragul de 40% al indicatorului in 2022. La nivel individual a avut o crestere mai mare a CA (35%) dar o scadere a marjei nete de la 25.5% la 18.3%.

Bento si-a mentinut valoarea indicatorului peste 40%. A raportat o crestere a CA de 26% in 2022, reprezentand o treime din cresterea anului precedent, si o marja de profit net constanta in jurul a 16%.

Safetech Innovation a raportat o rata de crestere semnificativa, de peste 50%, a cifrei de afaceri, cat si cea mai mare marja de profit net de 29.2%, in comparatie cu celelalte companii listate.

Softbinator s-a mentinut peste pragul de 40% al indicatorului cu o evolutie relativ constanta a ratei de crestere a cifrei de afaceri si a marjei nete de profit.

Life is Hard a avut la nivelul anului 2022, compania a avut o evolutie echilibrata intre rata de crestere a cifrei de afaceri (16.7%) si marja neta de profit (18.3%).

Pe de alta parte, Connections Consult nu a reusit sa treaca testul „Rule of 40”. Compania a mentinut relativ constanta rata de crestere a cifrei de afaceri si marja neta de profit.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Fondul Proprietatea, zece ani de la listarea pe Bursa de Valori București

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...