Creștere pentru oferta de joburi remote în ultimele două săptămâni

Numărul total de locuri de muncă pe platforma eJobs se menține cu 19% mai mare față de perioada similară a anului trecut și peste nivelul din 2020.

În același timp, în ultimele două săptămâni se observă o creștere și în ceea ce privește numărul de locuri de muncă remote la 7,7% din numărul total de joburi.

Principalele orașe cu cele mai multe joburi noi rămân București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Iași.

Acestea au totalizat peste 10.000 de locuri de muncă noi publicate în ultimele două săptămâni.

De asemenea, primele trei orașe de provincie, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, nu mai reușesc nici să depășească, nici să egaleze oferta de joburi din capitală.

Cele mai active domenii din punctul de vedere al recrutărilor în ultimele două săptămâni sunt Retail, Prestări Servicii, Call Center/BPO, IT&C și Industria alimentară.

De la începutul acestui an până în prezent, românii au depus peste 2,2 milioane de candidaturi pe eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.

Doar în ultimele 2 săptămâni s-au înregistrat peste 410.000 de aplicări, în ciuda incertitudinii generate de contextul actual.

Procentul de aplicări pentru joburile remote din ultimele două săptămâni este de 11,9%.

Din punctul de vedere al interesului românilor pentru joburile în afară, acesta rămâne unul scăzut.

Aplicările din ultimele două săptămâni pentru locurile de muncă din străinătate sunt la același nivel cu perioada anterioară, respectiv 1,7% din oferta totală de joburi.

CITEȘTE ȘI:

Opt din zece români iau în calcul să muncească și după ieșirea la pensie

Pentru 64% dintre candidații de peste 45 de ani vârsta e un obstacol la angajare

Tinerii la început de carieră sunt tot mai activi în căutarea primului job

- Publicitate -

Piața de influencer marketing din România va depăși 100 milioane de euro în 2024

Totalul bugetelor estimate din influencer marketing vor trece de 100 milioane euro în anul 2024, o creștere uriașă comparativ...

Sciccheria, Steam, Velocita și French Revolution sunt chiriași în clădirea Arghezi 4

Restaurantul cu specific italian Sciccheria, lanțul de cafenele Steam, gelateria artizanală Velocita și cofetăria French Revolution, toate business-uri locale,...