Tinerii la început de carieră sunt tot mai activi în căutarea primului job

Tinerii la început de carieră și-au intensificat căutările pe platforma de recrutare BestJobs în perioada verii, după încheierea anului universitar.

Nivelul aplicărilor pe job-uri entry-level sau care nu necesită experiență a ajuns la 44% din volumul total, în creștere cu 10% față de lunile anterioare.

Este o creștere cu peste 30% comparativ cu aceeași perioadă din 2020.

Cei mai mulți tineri fără experiență s-au orientat către joburi precum reprezentant sau consilier vânzări, software developer, programator Java și alte poziții din domeniul IT.

Urmează joburi în zona de digital cum ar fi specialist social media, asistent marketing sau junior web & graphic designer, dar și poziții de contabil junior, consultant proiecte tehnice.

În domeniul Vânzărilor, salariile pentru poziții care nu necesită experiență încep de la 400 de euro pe lună, în IT & Telecom, de la 900 euro, iar în Financiar/Contabilitate, de la 500 de euro.

Pentru pozițiile entry-level din zona de digital, salariile pornesc de la 500 de euro și pot ajunge și la 800 de euro, pentru pozițiile tehnice pachetele salariale pornesc și de la 700 de euro.

Pentru jobul de inginer se situează între 500 și 800 de euro, în funcție de specializare.

Cei mai mulți tineri fără experiență și-au căutat loc de muncă în ultima lună în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Iași.

În profilul aplicanților se observă că cei mai mulți sunt vorbitori de limbi străine, 45% dintre ei completând că știu o singură limbă străină, în timp ce 28% au bifat două limbi străine.

Doar 17% dintre aplicanții pentru entry-level nu cunosc altă limbă în afara celei materne. În plus, aproape 80% dintre tineri au notat în CV că au permis de conducere.

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...