Concurs pentru tinerii arhitecti lansat de The Mark

.

Dezvoltatorul proiectului în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti, organizează un concurs adresat studenţilor pentru proiectarea piaţetei publice urbane din cadrul proiectului de birouri The Mark din centrul Capitalei.

Noul proiect de birouri dezvoltat de fondul de investitii austriac S IMMO in Bucureşti, România, are o suprafaţă de 28,000 m² si va fi amplasat la intersectia noului Bulevard Uranus cu Calea Grivitei, foarte aproape de Piata Victoriei. Intreaga constructie va fi terminata in 2015.

Prin concursul de idei iniţiat, S IMMO vizează valorificarea tinerelor talente în procesul de amenajare a zonei care articulează fronturile continue prevăzute prin PUZ pe Strada Buzeşti şi Calea Griviţei, într-o zonă cu valoare istorică, arhitecturală şi urbană. Zona supusă analizei se află în momentul de faţă în stadiul de spaţiu urban destructurat.

Obiectivul principal al competiţiei constă în găsirea unei soluţii arhitectural-urbanistice pentru noua piaţetă publică, luând în considerare valoarea istorică a contextului urban.

“Încă din prima etapă de dezvoltare, THE MARK a fost conceput pentru a oferi condiţii de mediu excepţionale, atât din punct de vedere al durabilităţii dezvoltării propriu-zise, cât şi în ce priveşte întregul său context istoric şi urban. THE MARK va reprezenta o nouă clădire emblematică a Bucureştiului, care îşi propune să restaureze istoria pierdută a locului, într-un design nou, inovator şi adaptat stilului urban actual”, a declarat Friedrich Wachernig, membru al Consiliului de Administratie al S IMMO AG.

„Suntem bucurosi de colaborarea cu S IMMO in cadrul acestui concurs de idei, pentru ca permite studentilor sa isi puna in valoare cunostintele si talentul pentru gasirea in final a celui mai bun mod de exprimare a valorii istorice a zonei”, a declarat dl. prof. dr. arh. Emil Barbu Popescu, presedintele UAUIM.

În urma concursului vor fi selectate 10 proiecte câştigătoare care vor primi câte un premiu în bani, plus invitatia de a participa, la inceputul anului 2013, la un workshop care va continua şi detalia studiul, alături de experţi şi arhitecţi din partea S IMMO.

Selecţia proiectelor câştigătoare se va desfăşura în două etape, de către un juriu format din reprezentanţi ai UAUIM, Arhitectul Şef al Primăriei Municipiului Bucureşti, un reprezentant al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi oficiali S IMMO. Jurizarea va avea în vedere criterii ca amenajarea spaţiului pieţei, structura compoziţională a pieţei, controlul imaginii urbane şi relaţionarea spaţiului nou-creat cu vecinătăţile.

THE MARK va cuprinde două clădiri de birouri, respectiv un turn de 15 etaje şi o clădire de tip podium cu 6 etaje, cu o suprafaţă supraterană cumulată de aproximativ 28.000 m² plus o suprafaţă subterană de aproximativ 12.500 m².

Proiectul vizeaza obtinerea calificativului “Excelent” in cadrul procesului de certificare verde, conform normelor de sustenabilitate BREEAM. Colliers International si Jones Lang LaSalle au fost numiti agenti co-exclusivi ai proiectului.

 

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...