Cei mai mulți angajați români au adoptat obiceiuri nesănătoase în pandemie

Pentru 2 din 10 angajați, munca de la distanță și restricțiile au creat dezechilibre în stilul de viață

Un studiu BestJobs arată că doar 27% dintre români au reușit să aibă un regim de viață sănătos în timpul pandemiei, prin menținerea activității fizice și atenție la alimentație, iar aproape 4 din 10 angajați români spun că au luat în greutate în ultimii doi ani.

Pentru 20% dintre angajați faptul că nu au mai mers fizic la birou ci și-au mutat activitatea acasă în pandemie a fost principalul factor care a contribuit la schimbarea stilului de viață.

Teama de a pierde jobul sau de a se îmbolnăvi, dar și efectele sociale ale pandemiei de Covid-19 au influențat rutina în cazul altor 30% dintre angajați.

Restul au amintit despre stresul de la job (9%), volumul mare de muncă (7%), programul lung de lucru (6%) și problemele de sănătate (3%). Doar 25% spun că nu au făcut nicio schimbare în stilul de viață.

Peste 19% recunosc că nu au făcut mișcare și nici nu au acordat atenție alimentației în ultimii doi ani, iar alți 17% s-au concentrat mai mult pe a mânca sănătos și mai puțin pe sport.

Doar 6% au avut activitate fizică în mod regulat și 30% și-au menținut obiceiurile în ciuda schimbării contextului.

Dintre angajații care au constatat creșterea în greutate, 71% spun că au luat până în 5 kilograme, 16% între 6 și 10 kilograme, în timp ce 13% au adăugat peste 10 kilograme.

Din primăvara acestui an, odată cu ridicarea restricțiilor anti-Covid 19, 57% dintre angajați sunt preocupați de schimbarea stilului de viață în vederea scăderii în greutate.

În acest sens, peste 47% fac plimbări lungi zilnic sau cât de des este posibil și le permite programul de la locul de muncă, în timp ce peste 30% mănâncă mai puțin și au mai multă grijă la alimentație.

CITEȘTE ȘI: Pentru copii, calitatea vieții a scăzut puternic în pandemie

- publicitate -