Bucureștenii nu mai preferă apartamentele de două camere

 

sursa foto: brasovcity.olx.ro
sursa foto: brasovcity.olx.ro

Cel mai nou studiu realizat de grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual – membru ESOMAR şi SORMA, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, la Târgul Naţional Imobiliar, ediţia mai 2014, a relevat rezultate puţin anticipate.

Apartamentele de 2 camere nu mai sunt preferatele bucureştenilor! Acum, aceştia ar alege locuinţele de 3 camere, datorită diferenţei de preţ mai reduse faţă de locuinţele de 2 camere, dar şi casele/vilele!

După ce în ultimii ani ne-am obişnuit ca bucureştenii să aleagă apartamentele de 2 camere drept favorite, acum aceştia şi-au schimbat preferinţele: “În acest val se observă o migrare semnificativă a respondenţilor către unităţi locative superioare (reorientarea publicului ţintă de la apartamente cu 2 camere către 3 camere sau chiar case/vile). Pentru aceştia, diferenţa de preţ între 2 camere şi 3 camere este percepută a fi suportabilă pentru a atinge un nivel superior de confort şi decid astfel reorientarea către categoriile de imobile superioare”, arată studiul realizat de grupul ElQual la Târgul Naţional Imobiliar, ediţia mai 2014, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro.

Întrucât studiul ElQual de la Târgul Naţional Imobiliar, ediţia mai 2014, este un studiu bazat pe comparabilitate (raportul prezintă evoluţia indicatorilor comparativ cu perioada 4-6 octombrie 2013), putem observa cu uşurinţă cum au evoluat preferinţele bucureştenilor în ultimele 8 luni. Acum, numărul de bucureşteni care ar cumpăra un apartament de 2 camere a scăzut cu 9% (până la 37%) faţă de perioada 4-6 octombrie 2013, în timp ce procentul în favoarea locuinţelor de 3 camere a urcat cu 4 unităţi, până la 45%!

Nu putem trece cu vederea nici interesul tot mai mare al locuitorilor Capitalei pentru segmentul de case/vile. 32% dintre participanţii la studiul ElQual, de la Târgul Naţional Imobiliar din mai 2014 au spus că ar achiziţiona o casă/vilă, faţă de doar 22%, în urmă cu 8 luni.

Garsonierele şi apartamentele de minimum 4 camere reprezintă doar un total de 19% din preferinţele bucureştenilor, un procent cu 4% mai redus decât în toamna anului trecut.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...