Artrom Steel Tubes anunță investiții de peste 6 milioane euro în decarbonizare

Producătorul de țevi Artrom Steel Tubes, cu operațiuni în România la Reșița și Slatina, anunță investiții de peste șase milioane de euro în măsuri de reducere a emisiilor de carbon și a consumului de combustibil.

În acest sens, compania a încheiat parteneriate cu o serie de furnizori consacrați în industria metalurgică din Europa, care vor asigura retehnologizarea unor procese de producție pe parcusul anului.

Întreprinderea a început procesul de modernizare a cuptorului de încălzire a blocurilor pentru formarea țevilor în vederea laminării, cu sprijinul companiei italiene SMS Spa și a Vesuvius Europe GmbH.

Procesul presupune refacerea completă a zidăriei, precum și instalarea unui nou set de arzătoare radiante, a unui sistem nou de control al combustiei și înlocuirea nivelului de automatizare.

Modernizarea cuptorului permite diminuarea consumului de gaze naturale, care influențează în mod direct reducerea amprentei de carbon a uzinei de țevi.

Procesul susține, de asemenea, posibilitatea utilizării hidrogenului, care va contribui la neutralitatea climatică. Retehnologizarea va fi finalizată pe parcursul acestui an.

De asemenea, un alt demers al întreprinderii vizează eficientizarea și decarbonizarea producției proprii de oțel folosit pentru fabricarea țevilor, precum și a reducerii semnificative a costurilor de producție aferente fluxului de fabricație din cadrul uzinelor din Reșița și Slatina.

CITEȘTE ȘI: Romstal va deschide un nou showroom la Slatina

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...