Serviciile de curierat au ajuns să fie la foarte mare căutare, datorită beneficiilor pe care acestea le aduc oamenilor. Practic, putem vorbi despre niște servicii indispensabile vieții, pe care le întâmpinăm la orice pas.
Apelăm la curieri atunci când ne comandăm de pe internet haine, accesorii, medicamente, cosmetice, dar și atunci când noi suntem expeditorii, adică avem de trimis bunuri, în altă parte a țării sau, mai nou, putem livra chiar și în țări străine.
Însă, atunci când expediezi un colet în străinătate, trebuie să ai în vedere mai multe lucruri importante, asta pentru a nu te trezi cu coletul confiscat de țara respectivă sau blocat în sediu. Există, în acest context, câteva reguli, de care trebuie să ții cont.
Iată ce este recomandat să NU faci, când trimiți un colet în străinătate:
- Nu împacheta coletul într-un ambalaj subțire
De fiecare dată când trimiți un bun, indiferent de tipul lui, trebuie să te asiguri de faptul că este împachetat corespunzător. Totuși, dacă îl trimiți într-o țară străină, atenția pentru ambalare trebuie să fie cu atât mai mare. Chiar dacă firma de curierat este una serioasă, nu poți ști niciodată ce intervine pe parcursul drumului. Așa că, dacă vrei ca acesta să nu se deterioreze, ambalează-l cu grijă.
- Nu trimite lucruri interzise
Înainte să-ți duci coletul la firma de curierat, asigură-te că acesta conține doar obiecte pe care ai voie să le expediezi. Trebuie să ții cont de acest detaliu în general însă, atunci când trimiți în altă țară, trebuie să acorzi o atenție mai sporită. Așadar, fiecare țară are regulile ei, însă, în general, nu trimite mâncare perisabilă, alcool, arme sau alte obiecte ascuțite, țigări, prin firma de curierat. Unele țări pot avea o legislație ceva mai dură, și poți avea chiar probleme cu legea, dacă încalci aceste reguli. Așadar, dacă te-ai decis să trimiți un colet într-o altă țară, firma de curierat Pttexpress te poate ajuta. Intră pe site, pentru a verifica lista întreagă cu țările pentru care livrează.
- Nu te baza pe legislația din România
Foarte mulți oameni tind să nu se mai informeze despre legislația țării în care trimit coletul și rămân cu regulile pe care le știu a fi valabile în România. Asta este total greșit, pentru că o țară nouă, înseamnă o legislație nouă. Mai mult, poate trimiți un colet în Europa, dar într-o țară care nu este membră a Uniunii Europene. Dacă faci acest lucru, vei afla faptul că coletul tău necesită o factură externă, de care în alte țări nu ai nevoie.
Acestea sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont, atunci când trimiți un colet în străinătate. Pe lângă ele, nu uita faptul că este foarte important și curierul pe care îl alegi să îți expedieze bunul. Citește câteva review-uri înainte să faci această alegere sau întreabă-ți cunoștințele.