Merită să acorzi mai mult timp în alegerea ambalajului potrivit și a metodelor de expediere eficiente. Aceste 4 sfaturi și trucuri simple te vor ajuta să reduci semnificativ costurile, să economisești din timpul petrecut pentru ambalare și să protejezi cum se cuvine coletul pentru transportul internațional.
1. Evaluează-ți nevoile
Ambalarea propice este esențială atunci când vine vorba de prevenirea deteriorării. Evaluarea nevoilor de ambalare este principalul pas pentru a determina ce este mai bine pentru tipul de produs pe care dorești să-l livrezi în străinătate.
Gândește-te la greutatea și dimensiunea coletului, costurile de expediere, gradul de fragilitate și eventualele restricții de livrare.
2. Alege ambalajele potrivite
Eastlines îți pune la dispoziție un ghid complet de ambalare pe site. Cu toate acestea, dacă nu ai timp să-l citești, iată câteva orientări generale:
- Materiale
Utilizează întotdeauna cutii de carton ondulate de înaltă calitate pentru coletele pe care le transporți internațional. Pentru obiectele fragile sau grele, se recomandă folosirea cutiilor cu două sau trei straturi.
Evită reutilizarea cutiilor vechi, deoarece este posibil ca acestea să-și fi pierdut din rigiditate.
- Dimensiuni
Cutiile umplute peste măsură se pot deteriora rapid, iar cele mult prea mari, pot pune condiția produsului în pericol. Fii atent la aceste aspecte și alege o cutie cu dimensiunea potrivită pentru conținutul expediat.
3. Folosește tehnici de ambalare testate
Iată câteva principii aplicabile pentru ambalarea coletelor pentru transportul internațional:
- Nu lăsa niciodată spațiu gol în cutie
Este important să umpli complet spațiul gol din cutie pentru a evita deplasarea conținutului în timpul tranzitului. Acest lucru poate provoca deteriorări atât la nivelul conținutului, cât și la nivelul cutiei.
- Menține distanța de 6 centimetri
Plasează întotdeauna articolele în centrul cutiei, cu o distanță de 6 centimetri față de fiecare „perete” și colț ale ambalajului. Apoi, poți umple aceste goluri cu materiale de amortizare, cum ar fi folii cu bule și polistiren.
- Înfășoară articolele individual și utilizează separatoare
Când vrei să expediezi mai multe produse într-o singură cutie, înfășoară întotdeauna articolele în mod individual cu materiale de protecție.
4. Sigilează bine pachetul
Atât alegerea benzilor adezive, cât și modul în care sigilezi coletul vor face diferența în protejarea conținutului expedierii împotriva expunerii sau deteriorării în timpul tranzitului.
Pentru sigilarea coletului, poți folosi: bandă din polipropilenă, bandă adezivă de vinil sau bandă adezivă obișnuită. Evită să folosești bandă de hârtie sau din celofan.
De asemenea, asigură-te că pachetul este sigilat folosind metoda T:
- Aplică un strat de bandă de-a lungul părții centrale;
- Aplică două straturi de bandă, de o parte și de alta a marginilor;
- Asigură-te că toată banda este sigură și nu se dezlipește.
Și acum, ești pregătit să trimiți coletul tău la nivel internațional!
Este întotdeauna bine să revizuiești procedurile de ambalare și de transport pentru expedierea internațională a coletelor. Poți face economii semnificative pe termen lung, atât de timp, cât și de bani. Și, de asemenea, te asiguri că pachetul tău ajunge intact chiar și în cealaltă parte de lume.