Adio Ford Mondeo cu motoare 100% pe benzină

Ford va renunța la producția de motoare pe benzină 100% pentru Mondeo și va trece la echiparea modelului numai cu motoare hibrid, a anunțat compania.

Mondeo Hybrid nu are nevoie de utilizarea unei surse de alimentare externe pentru a încărca bateria.

Mai mult, modelul a ajuns la 25% cotă din vânzările totale de Mondeo în Europa, în primele şapte luni ale acestui an.

În acelaşi timp, Mondeo Hybrid a crescut în popularitate în Marea Britanie cu 50%, şi cu peste 40% în Italia, unde 75% dintre clienţii Mondeo au optat pentru această versiune, din ianuarie şi până în iulie 2020.

Tehnologia Modeo Hybrid combină un motor pe benzină de 2.0 litri cu un ciclu Atkinson special dezvoltat, un motor electric, un generator şi o baterie litiu-ion de 1.4 kWh.

De asemenea, tehnologia de frânare regenerativă captează până la 90% din energia pierdută în mod normal în timpul frânării pentru a alimenta bateria.

Ford Mondeo Hybrid este produs la fabrica din Valencia, unde Ford va produce, totodată, variante hibride complete şi pentru modelele S-Max şi Galaxy începând cu prima parte a anului viitor.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...