Cum alegi accesoriile auto potrivite pentru maşina ta

Accesoriile potrivite fac diferenţa dintre o maşină de serie şi un model adaptat nevoilor tale. Echipările standard din fabrică au în vedere doar câteva aspecte comune unei plaje cât mai largi de utilizatori. Pe măsură ce îţi doreşti un plus de confort la volan ai două posibilităţi: fie alegi un nivel superior de echipare, fie te adaptezi cu accesoriile potrivite. Iată câteva produse care nu trebuie să-ţi lipsească atunci când pleci la drum.

Accesorii pentru telefon

Telefonul mobil înlocuieşte cu succes o mulţime de instrumente utile. Când vine vorba de maşini, cu aplicaţiile potrivite ai la dispoziţie în acelaşi ecran GPS-ul şi playerul media, pe lângă utilitatea standard de telefonie mobilă.

Suport

Pentru a folosi aplicaţia de navigaţie pe telefon în timpul deplasării, ecranul trebuie să fie vizibil în orice moment. Aşadar, ai nevoie de un suport de telefon pe care îl poţi amplasa pe parbriz, pe bord sau chiar pe volan. În special în sezonul cald este bine să iei o măsură suplimentară de siguranţă: întrucât aplicaţiile sunt mari consumatoare de energie, va trebui să încarci destul de des bateria telefonului. Acest lucru nu este posibil dacă aparatul este în bătaia razelor soarelui. Din acest motiv, alegerea unui suport care se fixează pe grila de aerisire cu climatizarea pornită asigură temperatura optimă pentru încărcare.

Încărcător

Alimentarea cu energie a telefonului se face cu ajutorul unui încărcător conectabil la priza auto de 12V. Din mulţimea de modele disponibile în piaţă poţi alege unul care se va dovedi extrem de util în special în centrele comerciale foarte aglomerate. Cu ajutorul unei conexiuni Bluetooth, încărcătoarele auto inteligente te pot conduce către locul în care ai parcat maşina.

Sisteme de organizare

Interiorul maşinii tale depinde în mare măsură de curăţenia pe care o păstrezi. În habitaclu, atât pentru scaunele din faţă, cât şi pentru banchetă, pe mochetă se pot aduna lichide sau resturi al căror miros devine insuportabil în timp. Cea mai bună măsură de protecţie este alegerea unor preşuri care previn vărsarea acestora pe materialul textil de dedesubt. Atunci când călătoreşti împreună cu copiii poţi instala organizatoare pe spătarele scaunelor din faţă, pentru ca aceştia să aibă acces la şerveţele, sticla cu apă sau gustări în timpul drumurilor lungi. O atenţie deosebită trebuie acordată portbagajului. Pentru a evita vărsarea cumpărăturilor în acest spaţiu poţi folosi cutii sau organizatoare dedicate. Există produse dedicate pentru fiecare marcă şi model de maşină în parte, cum ar fi tăviţe portbagaj Ford.  

Odorizantul potrivit

După casă şi birou, în maşină petreci cel mai mult timp zilnic. Aşadar, aerul pe care îl respiri în acest spaţiu închis îţi poate influenţa starea de spirit şi chiar sănătatea. Din fericire, oferta de odorizante disponibile în piaţă este atât de diversă încât acoperă orice gust sau buget, de la brăduţii tradiţionali până la aparate profesionale. Dacă îţi doreşti doar să simţi un parfum de fiecare dată când intri în maşină, poţi alege odorizante frumos mirositoare, care durează de la câteva zile la câteva luni, în funcţie de recipient. În schimb, dacă doreşti să controlezi mai mult calitatea aerului din habitaclu, poţi instala în maşină un difuzor de aromaterapie.

Accesoriile auto au rolul de a-ţi îmbunătăţi experienţa la volan în timpul deplasării. Fie că vorbim de instrumente care te ajută să păstrezi curăţenia, să reîmprospătezi atmosfera sau să te deplasezi în siguranţă, obiectele potrivite sunt cel mai bun partener pentru deplasările scurte de zi cu zi sau pentru drumurile lungi prin ţară. Pe lângă utilitatea practică, acestea au şi un rol estetic, mai ales dacă sunt configurate special pentru modelul de maşină pe care o conduci.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...