4 sfaturi pentru a deschide o agenție imobiliară

Înainte de a analiza cum să începi o agenție de brokeraj imobiliar, ar trebui să te gândești de ce vrei să o faci. De ce creează oamenii o agenție imobiliară? Sigur, pentru că sunt mulți bani. Dar este, de asemenea, mult mai multă implicare. În realitate, agenția face multe lucruri: încheie tranzacții, lucrează în rețea cu partenerii, construiește infrastructura ș.a.m.d.

Un agent imobiliar este un practician solo, responsabil pentru o singură persoană. O agenție poate fi responsabilă pentru zeci de persoane. Aceasta este realitatea afacerilor imobiliare.

Nu este ca atunci când ești agent pe cont propriu. Vei gestiona o afacere cu o multitudine de angajați. Vor exista mai multe consecințe juridice și fiscale. Dar vei câștiga, de asemenea, mult mai mulți bani. Dacă asta sună bine, hai să vedem cum să începi o agenție de brokeraj imobiliar.

1. Creează un plan de afaceri cuprinzător

Nicio afacere nu ar trebui să fie demarată fără un plan. În primul rând, trebuie să ai o strategie pentru afacerea ta imobiliară.

Câte anunțuri există pe piață? Și câți agenți crezi că poți susține? Cât de scumpă va fi o locație pentru sediul bussinesului? Te vei axa pe un anumit tip de imobile, dintr-un anumit oraș, cum ar fi apartamente de vanzare Timisoara sau te vei extinde în județe învecinate sau chiar în toată țara? Cât de scumpă va fi infrastructura ta?

Acesta este locul unde îți faci toate planurile preliminare. Elaborezi un buget, îți estimezi veniturile și te asiguri că poți ajunge la un echilibru. Pentru a începe o firmă de brokeraj, ar trebui să te aștepți să ai un flux de numerar negativ timp de cel puțin câțiva ani.

2. Dezvoltă aspectele intangibile ale agenției

Următorul pas în modul de a începe brokerajul imobiliar este să îți creezi brandul. În calitate de proprietar unic, probabil că ai avut o nișă. Îți place să ajuți noile familii să găsească o casă? Ai ajutat investitorii să găsească proprietăți de închiriat? Sau ai lucrat în principal cu proprietăți imobiliare comerciale?

Brandingul în sine este complex. Nu este vorba doar de identitatea mărcii, ci și de vocea mărcii. Gândește-te la clienții ideali și cu care ți-ar plăcea să lucrezi. Cine sunt aceștia? Cum se conectează ei?

De aici, este posibil să ai nevoie să angajezi profesioniști pentru a dezvolta brandingul propriu-zis, inclusiv logoul companiei. Gândește-te la numele agenției de brokeraj și la ceea ce înseamnă pentru piața imobiliară. În același timp, ar trebui să dezvolți infrastructura juridică a afacerii.

3. Găsește un birou

Acum treci la partea palpabilă, pentru a crea cu adevărat o afacere. Trebuie să găsești birouri și să le mobilezi. Aceasta ar trebui să fie partea cea mai ușoară. Însă, vei avea nevoie și de alte lucruri. Trebuie să pui la punct serviciile de utilități, cum ar fi liniile de telecomunicații și liniile de internet. De asemenea, trebuie să instalezi sisteme de securitate. Și va trebui să găsești platforma tehnologică imobiliară potrivită – o platformă tehnologică ce va ajuta personalul să încheie tranzacții.

Atenție, în prezent, piața imobiliară se schimbă rapid. Mulți constată că piața se îndreaptă mai mult către serviciile virtuale.

4. Angajează oamenii potriviți

Agenția ta trebuie să angajeze oamenii potriviți, dincolo de a încerca să atragă clienți. Aici include personalul administrativ, managerul de birou, departamentul de resurse umane, departamentul IT – tot ceea ce este necesar pentru a menține o afacere în funcțiune.

Nu trebuie să dezvolți prea repede agenția. Angajarea unui număr prea mare de angajați poate fi o greșeală majoră pentru un broker proaspăt lansat pe piață. Dar, cel puțin, ai nevoie de un manager de birou. Adesea, ai nevoie și de o echipă de vânzări.

Așadar, îți trebuie o echipă talentată înainte de a începe să vorbești cu clienții. Ai nevoie de un vânzător imobiliar, un administrator de birou experimentat și o echipă de suport IT, pentru început. În timp, ai putea să dezvolți personalul (HR, recrutare, contabilitate etc.).

Când deschizi o agenție imobiliară, ar putea fi mai bine să externalizezi cât mai mult posibil. Externalizarea îți va permite să apelezi la talente pe care altfel nu ți le-ai putea permite, oferind în același timp posibilitatea de a crește și de a scădea cu ușurință în funcție de necesități.

Un agent imobiliar trebuie să fie capabil să se diferențieze. La fel și o agenție imobiliară. Este vorba de mai mult decât de a obține o licență imobiliară. Este vorba despre construirea unei afaceri imobiliare sustenabile, scalabile, care poate supraviețui chiar și celor mai instabile piețe.

- Publicitate -

Vinerea Mare, ziua cu cele mai multe comenzi înregistrate pe Glovo

Anul trecut, în Vinerea Mare s-a înregistrat cel mai ridicat volum de comenzi prin platforma Glovo din cele trei...

Cum arată centrul de fulfillment operat de Helpship în CTPark Oradea

Helpship operează un centru logistic de 20.000 mp și spații de birouri de 1.200 mp, situate în CTPark Oradea,...