Hefestos Capital, o companie de investment banking cu sediul la Belgrad, a cumpărat de la Grupul rus TMK acțiunile deținute la compania germană TMK EUROPE GmbH, acționarul majoritar al TMK ARTROM.
Noii beneficiari reali ai ARTROM, dar și ai companiilor deținute de acesta în România, Italia și SUA sunt sârbii Milutin Nikolic și Pavle Kavran, co-fondatorii Hefestos Capital.
Aceste companii nu mai fac parte din Grupul TMK, nu mai sunt controlate de acesta și nu mai au legături cu fostul investitor rus.
Suntem încântați să anunțăm că am achiziționat 100% din cel mai important grup industrial din România și unul dintre liderii producției de țevi premium cu aplicații speciale din Europa, a declarat Milutin Nikolic, co-fondatorul Hefestos Capital
Tranzacția a fost deja certificată de autoritatea competentă din Germania, noii beneficiari reali au fost înregistrați la Registrul Comerțului din România și au fost deja notificate, în acest sens, toate autoritățile române relevante.
Odată cu schimbarea acționariatului, a fost solicitată și anularea deciziilor de înghețare a fondurilor societăților din România (foste TMK), din cauza sancțiunilor impuse fostului beneficiar real.
Adrian Popescu, care a condus ARTROM timp de peste 30 de ani din funcția de Director General, a devenit Președintele Consiliului de Administrație al companiei.
În funcția de Director General a fost numit Cristian Drinciu, care a activat ca Director General Adjunct de Operațiuni timp de peste 25 de ani. Echipa de conducere a societății rămâne aceeași.
Vor fi schimbate și denumirile societăților: TMK ARTROM SA a devenit ARTROM STEEL TUBES, TMK ITALIA și-a schimbat denumirea în ARTROM ITALIA, iar TMK INDUSTRIAL SOLUTIONS LLC se numește ARTROM USA LLC.
ARTROM STEEL TUBES produce la uzina siderurgică din Reșița oțelul necesar uzinei de țevi din Slatina, de unde se livrează produse în Europa, Statele Unite și Asia.
Companiile ARTROM din România au 2.350 de angajaţi (1.550 în Slatina, 770 în Reșița și circa 30 în reprezentanțele din Europa și SUA) şi afaceri de 2 milarde lei, din care 85% din exportul produselor.