Vrei să ai propria afacere? 5 pași de urmat

Înființarea propriei afaceri poate fi cel mai bun mod prin care să construiești ceva din ceea ce te pasionează și să devii complet independent din punct de vedere financiar. Chiar dacă rezultatele pe termen lung sunt foarte atrăgătoare, deschiderea unei afaceri la stadiul inițial necesită multă muncă; volumul de cercetare, respectarea cerințelor legale și dezvoltarea strategică – toate acestea pot fi copleșitoare pentru un antreprenor începător. Dar fără a depune acest efort, nu vei ajunge să-ți transformi ideea într-o afacere de succes.

Dacă nu știi de unde să începi ca să deschizi propria afacere, iată 5 pași practici de urmat:

  1. Scrie-ți planul de afaceri

Definirea unui plan de afaceri nu este doar un mod pentru a găsi căi de finanțare externă. Planul de afaceri poate fi un instrument optim ca să-ți faci o imagine de ansamblu asupra ideei de afacere și asupra bugetului inițial necesar pentru investiție.

Mai mult, prin redactarea planului de afaceri, ajungi să cercetezi concurenta și să-ți dai seama de aspectele care pot fi îmbunătățite pentru a întruni cerințele consumatorilor. Atunci când planul afacerii este trecut pe hârtie, îți va fi mult mai ușor să pornești la drum.

Un plan de afaceri va trebui să conțină câteva părți esențiale, precum: prezentarea generală a firmei, produsul/serviciile firmei, piața și strategiile de piață, modalitățile de vizibilitate și promovare, cerințele forței de muncă, finanțarea, bugetul anual de venituri și cheltuieli și un plan de amortizare pentru investiție.

  1. Găsește-ți modalitatea de finanțare potrivită

În funcție de obiectivele, activitatea și nevoile de investiție pe care se bazează succesul afacerii, poate vei simți nevoia să apelezi la un investitor sau la o firmă cu capital de risc. Dar, majoritatea afacerilor mici care se lansează pe piața comercială din România preferă să-și găsească finanțare prin deschiderea unui cont IMM , fără costuri, pentru a oferi o mână de ajutor celor la început de drum. 

În mod realist, înregistrarea afacerii este primul pas spre materializarea reală. Înainte de legalizarea oficială, este important să cunoști care sunt avantajele, oportunitățile și dezavantajele diferitelor entități de afaceri.

  1. Alege locația pentru desfășurarea activității

Planul de afaceri a fost pus la punct, banii sunt la bancă, afacerea înființată și ești gata să deschizi ușile firmei tale. Dacă vrei ca activitatea afacerii tale să se desfășoare exclusiv online, atunci nu vei avea nevoie de o locație fizică. În schimb, vei avea nevoie de un site web prin care clienții să primească informații despre produsele și serviciile afacerii. Indicat este să fii prezent și pe rețelele de socializare pentru a crește vizibilitatea și interacțiunea dintre afacere și consumatori.

Dacă afacerea ta va avea nevoie de o locație fizică, atunci va trebui să iei în considerare mai multe criterii, precum: prețul de închiriere/cumpărare, dimensiunea spațiului comercial sau de birouri, vizibilitatea, oportunitățile de parcare, accesul pentru transportul public, prezența competitorilor în proximitatea locației alese etc.

  1. Ai răbdare!

Indiferent dacă este prima sau a treia afacere pe care o înființezi, trebuie să ai răbdare pentru ca obiectivele de creștere să fie îndeplinite. Mai mult, așteaptă-te să faci greșeli. 

Analizează greșelile, găsește soluții de îmbunătățire pentru decizii înțelepte de afaceri din viitor!

- Publicitate -

Vinerea Mare, ziua cu cele mai multe comenzi înregistrate pe Glovo

Anul trecut, în Vinerea Mare s-a înregistrat cel mai ridicat volum de comenzi prin platforma Glovo din cele trei...

Cum arată centrul de fulfillment operat de Helpship în CTPark Oradea

Helpship operează un centru logistic de 20.000 mp și spații de birouri de 1.200 mp, situate în CTPark Oradea,...