70% dintre români au consumat cel puțin o dată suplimente alimentare, iar 59% au folosit suplimente în perioada februarie-august 2020.
Peste jumătate, respectiv 51% din totalul consumatorilor de suplimente alimentare din România au apelat la acestea pentru susținerea imunității și rezistența organismului, arată un studiu Secom.
Adulții consumă suplimente alimentare și pentru ameliorarea stării de oboseală sau de nervozitate sau pentru obținerea de energie sau a unei stări de bine.
Copiii primesc suplimente alimentare pentru imunitate
Și în cazul categoriei de suplimente pediatrice, unde mama este principalul decident în 80% din cazuri, tot susținerea imunității, rezistenței organismului este principalul motiv care determină consumul de suplimente pentru copii.
Acesta a fost menționat de 68% dintre utilizatoarele de suplimente, femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 ani și cu copii de la 0 la 10 ani.
Celelalte motive de consum sunt: pentru a susține o dezvoltare armonioasă, conform vârstei sau când are carențe/un deficit ieșit la analize.
„Mai bine să previi decât să tratezi”
Potrivit aceluiași studiu, la nivelul întregului eșantion de respondenți se observă o atitudine preventivă față de sănătate.
60% dintre respondenți declară că doresc să se protejeze și să prevină din timp probleme de sănătate, iar 54% că vor să aibă un stil de viață echilibrat, atât fizic cât și psihic.
Pandemia a crescut consumul de suplimente alimentare
Frecvența de consum în perioada pandemiei a crescut pentru 9% dintre consumatori, în timp ce în 21% dintre cazuri putem vorbi de un consum regulat, periodic.
Intenția de consum pe viitor e ridicată – 58% dintre respondenți declarând că vor continua să consume suplimente alimentare.
Și în rândul respondentelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 ani și cu copii de la 0 la 10 ani, 65% au oferit suplimente pediatrice în perioada februarie-august, frecvența de consum în rândul copiilor crescând, 10% dintre mame menționând că le-au oferit mult mai des din cauza pandemiei.
Intenția de consum este ridicată, 62% dintre respondente declarând că le vor oferi și în viitor.
Pediatrul și medicul specialist se diferențiază ca surse principale de informare pentru suplimentele pediatrice.
În cazul suplimentelor pentru adulți, principalele criterii care influențează alegerea sunt: recomandarea medicului, efectul/beneficiile produsului, conținutul de ingrediente cât mai naturale și recomandarea farmacistului.