1,3 milioane de aplicări și 22.000 de joburi noi pe eJobs, în februarie

140.000 de candidați au aplicat în luna februarie la joburile disponibile pe eJobs.ro. Numărul este într-o ușoară creștere față de luna precedentă.

Cei mai mulți dintre candidați au venit din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași sau Ploiești.

Continuă să fie un interes destul de crescut pentru joburile remote, care în luna februarie au adunat peste 110.000 de aplicări, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România

Peste 9.000 de locuri de muncă au fost scoase în piață de angajatorii din capitală, urmați fiind de cei din vestul țării, respectiv din Cluj-Napoca și din Timișoara.

Domeniile care au adus cele mai multe oportunități pentru candidați au fost retail, prestări servicii, IT / telecom, call-center / BPO, industria alimentară, producție ori transport.

Mai mult, numărul de joburi disponibile în afara țării a scăzut aproape la jumătate, în condițiile în care accesul candidaților străini în mai multe țări din Europa este îngreunat de contextul restricțiilor actuale.

Nevoia angajatorilor din străinătate rămâne însă mare, astfel că este de așteptat ca în lunile următoare să crească din nou cererea de candidați, în special în domenii precum medicină, producție, servicii, IT sau industria alimentară.

- publicitate -

trebuie să citești