Zonele urbane la nivel global sunt în proporție de 39% verzi

Analizând terenurile din zonele urbane și segmentându-le în trei categorii: vegetație (copaci și plante), apă și altele (case, drumuri) HUGSI (Husqvarna Urban Green Space Index) arată că zonele urbane la nivel global sunt în proporție de 39% verzi.

Cele mai verzi sunt spațiile urbane din țările europene: 45% spații verzi, iar America Latină și Asia de Sud și de Vest au cele mai puține spații verzi – respectiv 29%

Orașele devin mai ecologice?

Dincolo de zonele agricole, comparand terenurile din zonele urbane, statisticile pe 2018 și 2019 arată că au fost identificate atât schimbări pozitive cât și negative în ceea ce privește vegetația.

Comparativ cu 2018, vegetația urbană a scăzut cu -0,01%, adică 14 milioane m2, dar Asia de Est Centrală (China) are un declin al vegetației de 52 milioane m2.

Europa, America Latină, America de Nord și Asia de Sud și de Vest și-au mărit spațiul verde cu peste 40 de milioane de m2.

HUGSI este o soluție de satelit AI (inteligență artificială) care cuantifică verdeața orașelor din întreaga lume prin observarea spațiilor verzi – de sus, cu scopul de a asigura și îmbunătăți creșterea și menținerea spațiilor verzi din zonele urbane.

- Publicitate -

Ultimele

Modele de afaceri care pot beneficia de pe urma cutiilor de autoformare

Cutiile de autoformare sunt un tip de ambalaj ce sunt utilizate într-o arie vastă de domenii. Scopul lor este...