Zentiva va crește producția de metamizol sodic cu până la 300%

Zentiva, producător local de medicamente generice, își ajustează procesele pentru a majora producția de metamizol sodic, ca răspuns la cererea crescută din partea spitalelor și farmaciilor din țară.

Metamizolul sodic este utilizat pe scară largă în România pentru durere și ameliorarea febrei.

Se estimează că volumul producției Zentiva din aprilie 2020 pentru acest produs va crește de aproape trei ori față de perioada similară din 2019.

Compania a majorat deja producția pentru alte medicamente relevante, cum ar fi paracetamolul, ca răspuns la pandemia Covid 19, menținând în același timp producția celorlalte medicamente de care depind milioane de pacienți cronici.

Zentiva are o prezență majoră în domenii terapeutice cheie precum cardiologia, gastroenterologia, urologia, terapia durerii și sistemul nervos. În prezent, compania exportă în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Republica Cehă, Rusia, Belarus și altele.

Zentiva SA este liderul în volume vândute al pieței de medicamente generice din România, cu o cotă de piață de 16,2% în 2019 (IQVIA Dec. 2019).

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...