All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă | 5 decembrie | 2020
10.3 C
București

Zentiva, cifră de afaceri în scădere cu 3% în primul semestru

Zentiva a înregistrat o cifră de afaceri netă de 272,3 mil. lei în primul semestru al anului 2020, cu 3% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul operațional al companiei este de 45 mil. lei. În prima jumătate a anului, societatea a continuat programul anual de investiții aprobat, alocând 10,4 mil. RON pentru echipamente noi.

Compania, care deține o fabrică de medicamente generice în București încă din 1962, și-a majorat producția de medicamente pe fondul cererii crescute pentru produse utilizate în tratamentul infecțiilor cu  Sars-cov-2, precum paracetamolul și metamizolul sodic.

De asemenea, în perioada stării de urgență, compania a obținut autorizațiile și aprobările necesare pentru a putea fabrica igienizanți pe bază de alcool 70%, susținând cu aceste produse activitatea specialiștilor din linia întâi.

- PUBLICITATE -

Zentiva exportă în 29 de țări dintre care amintim Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Republica Cehă, Rusia, Belarus etc.

În luna aprilie, grupul european Zentiva a achiziționat în România business-ul Alvogen, la ora actuală deținând la București două fabrici de producție medicamente: fabrica Zentiva și fabrica Labormed.

- PUBLICITATE -