Zentiva, cifră de afaceri în scădere cu 3% în primul semestru

Zentiva a înregistrat o cifră de afaceri netă de 272,3 mil. lei în primul semestru al anului 2020, cu 3% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul operațional al companiei este de 45 mil. lei. În prima jumătate a anului, societatea a continuat programul anual de investiții aprobat, alocând 10,4 mil. RON pentru echipamente noi.

Compania, care deține o fabrică de medicamente generice în București încă din 1962, și-a majorat producția de medicamente pe fondul cererii crescute pentru produse utilizate în tratamentul infecțiilor cu  Sars-cov-2, precum paracetamolul și metamizolul sodic.

De asemenea, în perioada stării de urgență, compania a obținut autorizațiile și aprobările necesare pentru a putea fabrica igienizanți pe bază de alcool 70%, susținând cu aceste produse activitatea specialiștilor din linia întâi.

Zentiva exportă în 29 de țări dintre care amintim Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Republica Cehă, Rusia, Belarus etc.

În luna aprilie, grupul european Zentiva a achiziționat în România business-ul Alvogen, la ora actuală deținând la București două fabrici de producție medicamente: fabrica Zentiva și fabrica Labormed.

- publicitate -