Zece blocuri din Gheorgheni, reabilitate cu fonduri europene

Al patrulea proiect de finanțare prin POR 204-2020 pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Regiunea Centru a fost semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia.

Proiectul cu denumirea „Reabilitarea termică a unor blocuri de locuit din Municipiul Gheorgheni – LOT 1″, este finanțat prin prioritatea de investiții 3.1.A ce vizează îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor de locuit.

Acest proiect prevede reabilitarea termică a zeci blocuri și are o valoare totală de peste 14,6 milioane lei, din peste 1,76 milioane euro sunt alocați către beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului, spre finanțare nerambursabilă.

Proiectul prevede realizarea lucrărilor de reabilitare termică la patru blocuri din Cartierul Florilor (la numerele 45/sc E, 46, 49 și 51), la trei blocuri de locuințe de pe strada Bucin (nr. 18, 23 și 24), la două blocuri de pe str. Miron Cristea (aflate la nr. 8 și 9-11), precum și la blocul de la nr. de pe str. Dr. Fejer David. În total este vorba de 559 de familii, respectiv peste 2.000 de cetățeni.

Creșterea performanței energetice la aceste blocuri de locuințe din municipiul Gheorgheni se va asigura prin realizarea unor lucrări care vor duce la diminuarea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, asigurarea și menținerea climatului termic interior, limitarea pierderilor de căldură către mediul exterior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localității.

Practic, pe lângă termoizolarea părții opace a acestor zece blocuri (pereți, acoperișuri/terase și zona hidroizolațiilor de la fundații), se va schimba tâmplăria veche cu tâmplărie termoizolantă, performantă energetic și se vor monta sisteme de producere a energiei electrice din surse regenerabile (panouri solare), dar și înlocuirea becurilor clasice cu becuri cu consum redus de energie.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...