XTB: Coronavirusul poate aduce și vești bune

XTB prezinta si aspectele pozitive ale situatiei generate de raspandirea virusului Covid-19, potential aducatoare si de oportunitati, pe termen scurt, mediu si lung.

Work from home, solutie de viitor

Majoritatea companiilor cu activitate de birou implementeaza work from home pentru prima data la nivel general.

Practica se va putea mentine si dupa ce trece criza, ceea ce va putea schimba pozitiv dinamica programului de lucru in viitor, diminuand supraaglomeratia orasului si sporind productivitatea angajatilor.

Nou indice pe Wall-street: „Stay at home”

Lucrul de acasa a determinat crearea unui nou indice pe Wall-street. Indicele „Stay at home” contine 33 de companii care ar profita in urma faptului ca oamenii stau acasa.

In indice se regaseste Netflix (care a castigat deja 8%), Amazon, Facebook, Sonos (producator de sisteme audio fara fir, prin wifi), actiuni la companii de jocuri video, actiuni de la „programe informatice” care te ajuta sa lucrezi de acasa si sa realizezi conferinte online/teleconferinte.

Stay at Home  urmareste performanta: Activision Blizzard (dezvoltator de jocuri video), Alarm.com, Alibaba, Amazon, Atlassian, Blue Apron, Boingo Wireless Campbell Soup, Central Garden & Pet Co., Citrix Systems, Clorox, Diamond Eagle, eBay, Facebook, GrubHub (livrari mancare), JD.com, Match, Netflix, New York Times, Nexstar Media, Okta, Peloton (echipamente de fitness pentru acasa), Purple Innovation, Shutterstock, Sirius XM, Slack, Sonos, Sturm Ruger & Co., Tencent Music, Yelp, Zillow, Zoom et Zynga.

Creste preocuparea pentru mediu si sanatate

Traficul redus din marile orase precum Bucuresti ne ajuta sa constientizam beneficiile unui aer curat. Astfel, sunt sanse ridicate sa putem observa pe termen mediu o crestere a preocuparii pentru un mediu curat si sustenablitate in business cu consecinte pozitive asupra calitatii aerului, apei, dar si produselor alimentare, bauturilor, produselor de ingrijire personala sau cosmeticelor.

Nevoia accesului la servicii de sanatate si educatie de calitate va deveni o prioritate pentru consumatori si, drept consecinta, pentru companii si, mai ales, autoritatile din statele cele mai afectate de aceasta epidemie.

Impuls pentru tehnologie

Industria de IT obtine un impuls semnificativ de a dezvolta produse si solutii care sa faca viata oamenilor mai usoara, mai eficienta, mai sanatoasa, astfel determinand revolutia tehnologica sa capete imboldul de care avea nevoie pentru a trece la urmatoarea etapa de dezvoltare.

Industria de telecomunicatii este, de asemenea, una dintre marile castigatoare intrucat nevoia oamenilor de Internet rapid, oriunde, oricand este acum mai mare ca niciodata.

Laptopurile si solutiile si sistemele de videoconferinte au fost printre primele produse vandute la scara larga in marile capitale europene de cand a inceput raspandirea virusului pe vechiul continent.

Companiile farmaceutice, injectii de capital

Companiile farmaceutice cu activitate in cercetare si dezvoltare care au anuntat ca intra in cursa gasirii unui tratament impotriva coronavirusului au obtinut injectii masive de capital sau cresteri substantiale ale actiunilor la bursa, in vreme ce companiile de generice au inregistrat vanzari colosale ca urmare a dezlantuirii panicii.

O criza globala ce afecteaza sanatatea are potentialul de a genera efecte de-a dreptul revigorante la nivelul perceptiei tuturor oamenilor, acestia incepand sa puna din nou un focus mai mare pe calitate in defavoarea cantitatii incepand de la masini si continuand cu imbracaminte, electrice si electronice sau bunuri de larg consum.

Progresul mai rapid in directiile favorabile majoritatii oamenilor ar putea fi observat in perioada ce urmeaza.

XTB: companii care au avut cele mai mari cresteri in ultima luna

CODX.US – 169.79% – Co-Diagnostics Inc. este o companie de diagnosticare moleculară, care se implică in dezvoltarea, fabricarea si comercializarea tehnologiei de diagnosticare. Compania dezvolta teste de diagnosticare, inclusiv pentru noul coronavirus.

EQT.US – 63.45% – EQT Corporation este o companie de energie focusata pe furnizarea, transportul și distribuția de gaze naturale din zona Appalachiană. Compania, prin filialele sale, oferă clienților angro și cu amănuntul produse de gaze naturale.

INO.US – 46.99% – Inovio Pharmaceuticals Inc. dezvolta un vaccin impotriva COVID-19 numit INO-4800, care se afla acum in studii preclinice, iar joi 14 martie a primit o finanțare de 5 milioane de dolari de la Fundația Bill și Melinda Gates pentru a accelera testarea unui dispozitiv pentru administrarea intradermică a vaccinului.

MRNA.US – 37.95% – Moderna.Inc, cu sediul in Cambridge, Massachusetts. companie care a dezvoltat vaccinul impotriva COVID-19 numit mRNA-1273. SUA a anuntat ca ieri, 16 Martie, au inceput primele testari pe subiecti umani ale acestui vaccin.

SWN.US – 24.36% – Southwestern Energy Co. este un holding independent care se implica in dezvoltarea și activitățile de productie, inclusiv colectarea si comercializarea gazelor naturale.

FLOW.NL – 27.94% – Flow Traders este un furnizor global de lichiditate pentru instrumente financiare de tip ETP (exchange-traded products). Compania coteaza in mod continuu preturi bid si ask pentru ETP-uri listate pe tot globul care urmaresc toate clasele de active.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...