World Class vrea ca sălile de sport să fie considerate servicii esențiale

World Class a închis temporar toate cluburile sale de health & fitness, în urma ultimelor decizii luate de Guvern.

Astfel, aproape 60 de mii de români care tocmai se întorseseră la rutina lor de exerciții fizice au fost trimiși acasă.

Mai mult, piscinele interioare au fost închise oficial din 17 martie, anul trecut.

Un studiu SafeActive efectuat în octombrie 2020 spune că riscul de a contracta COVID-19 în cluburile de fitness este extrem de redus. Au fost înregistrate doar 0,78 infecții la 100.000 de vizite la sală.

NHS a studiat, de asemenea, cele mai frecvente locuri cu risc de infectare cu noul coronavirus, iar datele arată că supermarketurile sunt în fruntea listei, cu un risc de peste 18%.

În același timp, sălile de sport se află în partea de jos a listei, cu un risc de doar 1,1%.

World Class, în baza unor prestigioase studii medicale efectuate pe această temă, susține că „este vital să menținem populația activă fizic și că exercițiile fizice susțin puternic sănătatea națiunii și redresarea economiei”.

Exercițiile fizice s-au dovedit a preveni și, de asemenea, a ajuta la tratarea celor mai frecvente boli cronice din lume: afecțiunile cardiovasculare, diabetul și obezitatea.

De asemenea, mișcarea are un rol major în prevenirea infecțiilor tractului respirator.

În acest context, World Class solicită clasificarea sălilor de sport, a industriei de health & fitnessului ca activitate esențială.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...