Wigtron: Roboții vor înlocui unii operatori umani din supermarketuri

Compania românească Wigtron Oradea a ințiat un proiect de realizare a unui robot care va inventaria marfa din supermarketuri  și hipermarketuri.

Care sunt avantajele folosirii robotului de inventariere?

În primul rând, inventariază marfa din magazine cu exactitate și precizie, aranjează  în ordinea corespunzătoare marfa pe  rafturi, corectează stocul scriptic în raport cu stocul faptic, poate elabora erori de plasare a mărfii, reduce considerabil costurile de personal. Viteza de prelucrare a informațiilor privind stocurile faptice ale articolelor inventariate, permite departamentului comenzi să facă o aprovizionare rapidă și fără pierderi de vânzare. Inventarierile rapide și repetate vor descuraja scoaterea mărfii din magazine fără a fi scanate la casele de marcat.

Robotul nu are nevoie de asistență umană, odată programat este  complet independent.

Apreciem că economiile care se vor realiza prin utilizarea robotului de inventariere vor amortiza investiția inițială în mai puțin de 1 an.

Clienții potențiali sunt rețelele mari: Kaufland, Lidl, Profi, Carrefour, Mega Image, Aldi, Tesco etc.

Wigtron Oradea este proprietatea  doctorului inginer Dorin Hirțe, cunoscut până în prezent ca și coinventator al exoscheletului robotizat care va ajuta persoanele cu dezabilități să se deplaseze. Alte proiecte dezvoltate de companie sunt: cranii care vorbesc, animale mecatronice amplasate in Disneyland, Legoland și alte mari parcuri de distracții din străinătate cum ar fi în America, Canada, India, Germania, Polonia și multe alte asamblări robotizate.

- Publicitate -

Ultimele

Diferenta dintre metoda traditionala de facut clatite si aparatul automat Pancake Corner

Intr-o lume in care tehnologia a devenit omniprezenta si ne-a simplificat multe activitati, exista intotdeauna intrebarea daca metodele traditionale,...