Waters România ajunge la 3.500 mp ocupați în Coresi Business Park

Compania de software și inginerie în domeniul farmaceutic, chimic și alimentar Waters România, va ocupa 3.500 mp în clădirea N1, aparținând celei de-a doua faze de dezvoltare a Coresi Business Park din Brașov.

Clădirea, cu o suprafață totală de 8.500 mp va fi livrată în al doilea trimestru al anului viitor.

Cea de-a doua fază a proiectului Coresi Business Park Brașov cuprinde trei clădiri moderne de birouri clasa A, cu regim mic de înălțime (P+3E/4E), totalizând 25.000 mp construiți. Sunt în curs lucrările de construcție la cea de-a doua clădire nouă, N1, de 8.500 mp, ce urmează a fi livrată în trimestrul al doilea din 2017. Clădirea L1, cu o suprafață construită de 8.300 mp, este închiriată integral si a fost dată în folosință în septembrie 2016. Clădirile L1 și N1 se află în proces de obținere a calificativului BREEAM – “Foarte bine”.

“Waters este un chiriaș alături de care am pornit la drum în 2011 și care se află deja la a doua expansiune în cadrul Coresi Business Park. Astfel de companii, care cresc organic și aduc valoare adăugată orașului și comunității, reflectă întocmai spiritul parcului nostru de afaceri. Suntem mândri că atât Waters cât și alte nume internaționale de prestigiu au ales să opereze și să crească în cadrul Coresi Business Park, permițându-ne să păstrăm o rată de ocupare de 100% a spațiilor livrate și 100% grad de retenție a chiriașilor.” comentează Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltator al Coresi Business Park.

Waters România este o companie specializată în dezvoltarea de sisteme informatice integrate, cu spectru larg de aplicabilitate în industria farmaceutică, alimentară, cosmetică, protecţia mediului, biotehnologie etc., prezentă în Braşov de peste 17 ani.

Compania activează în cadrul Coresi Business Park din 2011. Prin acordul semnat recent cu Ascenta Management, compania își extinde spaţiul de birouri şi laborator până la 3.500 mp în clădirea N1, în curs de construcție. Noul spaţiu va fi dat în folosință partenerului Waters începând cu luna iunie a anului 2017, pe o perioadă de 7 ani.

“Brașov este unul dintre orașele cu cea mai dinamică evoluție economică în ultimii 5 ani, atât în sectorul industrial, cât și în cel al serviciilor. Am pariat pe o dezvoltare pe termen lung în Brașov, pentru că ne asigură acces la o bază amplă de personal calificat, alimentată de universitățile din oraș și din zonă, și pentru că am găsit în Coresi Business Park un partener care crește în același ritm cu noi și reușește de fiecare dată să ne ofere o soluție de birouri flexibilă și competitivă.” a declarat Gheorghe Neagu, Manager General Waters Romania.

Coresi Business Park totalizează în prezent peste 30.000 mp de birouri de clasă A și țintește să ajungă la 100.000 mp în următorii ani. Atât clădirile restaurate din faza I cât și spațiile nou livrate în cadrul celei de-a II-a faze de dezvoltare oferă toate facilitătile de clasă A și înregistrează 100% grad de ocupare de  și 100% grad de retenție a chiriașilor, majoritatea trecând deja printr-un proces de expansiune.

Parcul de afaceri dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Brașov găzduiește chiriași internaționali precum CGS, IBM, Raiffeisen, Tata Technologies, Waters,  companii ce ocupă suprafețe între 3.000 și 5.000 mp. Coresi Business Park este o parte integranta a noului cartier Coresi, ce constituie una dintre cele mai ample inițiative de regenerare urbană din Romania. Coresi Business Park transformă 12 hectare din fosta platforma industriala într-o zonă de afaceri cu aspect contemporan.

Ascenta Management, dezvoltatorul parcului de afaceri, planifică un ritm constant al livrărilor de noi spații de birouri, urmând ca în următorii 8-10 ani, prin construcția a 10 clădiri noi de birouri, să atingă o suprafată totală de 100.000 mp construiți în Coresi Business Park.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...