VTEX atrage 140 de milioane de dolari într-o nouă rundă de investiții

VTEX a atras o rundă de investiții de 140 de milioane de dolari de la fondul SoftBank, din America Latină, în colaborare cu Gavea Investimentos și Constellation Asset Management.

Cu ajutorul acestei investiții, VTEX își va continua dezvoltarea și expansiunea la nivel global și va continua să își îmbunătățească soluțiile de tip cloud commerce pe care le oferă.

„În ultimii 4 ani, ne-am axat pe construirea unei platforme care să permită dezvoltarea comerțului la nivel global prin unificarea operațiunilor clienților noștri online și offline”, spune Mariano Gomide, cofondator și co-CEO la VTEX.În tot acest timp, am deschis birouri în SUA și în UE și ne-am consolidat prezența în America Latină. Aceasta investiție făcută de SoftBank și partenerii săi validează dedicarea noastră de a oferi o platformă de comerț unificată, scalabilă, securizată și globală.”

Având o creștere organică de 43% pe an, în ultimii 5 ani, VTEX a devenit unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial pe piața comerțului digital.

La începutul anului 2019, VTEX a achiziționat UniteU, o platformă de ecommerce cu sediul în SUA. „Achiziționarea UniteU a fost doar primul pas al unei expansiuni responsabile și consistente a VTEX în SUA. Avem planuri mari să accelerăm extinderea la nivel global și în direcția inovării de produs”, mai spune Mariano Gomide.

VTEX oferă soluții de comerț la nivel global pentru 2.500 de branduri, printre care Levi’s, Sony, Walmart, L’Oréal și Motorola. Printre inovațiile companiei se află tehnologia patentată de plată online fără parolă, sigură și intuitivă, numită SmartCheckout, o rețea arhitecturală de microservicii pentru a furniza fără probleme actualizări continue, și VTEX IO, arhitectura de dezvoltare fără servere care permite clienților producerea de aplicații web scalabile,  gata pregătite pentru producție, destinate comerțului global fără necesitatea unei infrastructuri complexe. 

„VTEX are trei atribute care credem că vor alimenta succesul companiei: o cultură puternică, un produs de cea mai bună calitate și antreprenori cu mentalitate orientată către profit”, spune Paulo Passoni, Managing Investment Partner al fondului SoftBank din America Latină.

De asemenea, Riverwood, care a investit în 2014, continuă să fie un acționar relevant, susținând cu încredere această nouă etapă în care se află VTEX.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...