Vrei să-ți cumperi o mașină? Cum să faci un test drive detaliat

Indiferent dacă vrei să cumperi o mașină nouă sau una rulată, test drive-ul este o etapă pe care nu ar trebui să o omiți. Desigur, există și alte metode de a identifica eventualele inconveniențe ale mașinii, mai ales în cazul automobilelor second-hand, însă, fără doar și poate, aceasta rămâne una dintre cele mai sigure. În plus, în timpul unui test drive vei putea observa cum anume se comportă mașina pe șosea, lucru care îți va facilita decizia. 

Vrei să-ți cumperi o mașină? Iată cum trebuie să faci un test drive detaliat, care să te ajute să eviți surprizele neplăcute. 

Ce ar trebui să verifici în timpul unui test drive?

Există câteva verificări-cheie pe care ar trebui să le faci în timpul unui test drive. Printre acestea se numără: 

Accelerația 

Modul în care se comportă accelerația în timpul condusului îți poate oferi indicii prețioase despre starea motorului. În plus, având în vedere că aceasta funcționează în strânsă legătură cu sistemul de transmisie, vei putea identifica eventualele slăbiciuni ale acestuia. 

Pentru a verifica aceste detalii, accelerează puternic la plecarea de pe loc și efectuează și o depășire. 

Frâna 

Frânele sunt indispensabile pentru siguranța la volan, de aceea nu ezita să verifici și starea acestora în timpul test drive-ului. Deși este indicat să fii însoțit de un specialist, care va evalua mult mai bine acest aspect, poți testa frânele și de unul singur. Analizează modul în care răspunde automobilul atunci când apeși pedala încet, dar și brusc. 

Un sistem de frânare eficient va exercita o forță suficient de fermă pentru a opri autovehiculul, însă fără a brusca pasagerii. 

În cazul unui test drive Ford, acordă mare atenție acestui aspect, deoarece anumite modele de automobile ale acestui producător sunt mai predispuse la defecțiuni la nivelul sistemului de frânare. 

Direcția și stabilitatea

E foarte important să verifici dacă mașina are stabilitate și dacă, atunci când o conduci în linie dreaptă are sa nu nevoie de mici corecții. De multe ori, schimbarea bruscă a direcției de deplasare este varianta cea mai sigură de a evita un accident rutier, motiv pentru care sistemul de direcției al mașinii trebuie să fie bine pus la punct. 

În condiții optime, direcția nu ar trebui să aibă o cursă prea lungă, pentru a nu fi nevoit să întorci prea mult de volan, dar nici să nu manifeste o sensibilitate prea mare la fiecare înclinare a mașinii. 

Izolarea fonică 

Un aspect care, deseori, este ignorat în timpul test drive-ului ține de izolarea fonică pe care o oferă automobilul respectiv. Zgomotele din habitaclu, care se manifestă în timpul deplasărilor ar putea fi o sursă de disconfort pentru orice șofer, așa că nu este o idee rea să verifici și acest aspect. 

Oprește sistemul audio și ascultă cu atenție sunetele care mașina le produce și care pot fi sesizate din interiorul său. Mai apoi, condu cu geamurile deschise și fii atent la zgomotele pe care automobilul le face, pentru a vedea dacă acestea trădează anumite defecțiuni. 

Confortul 

Confortul pe care îl resimți atunci când o conduci, este un criteriu esențial în funcție de care să decizi dacă o mașină ți se potrivește într-adevăr sau dacă este mai inspirat să te orientezi către alte modele. 

Dacă ai supus la test drive mai multe mașini, alege-o pe cea care îți oferă cea mai plăcută călătorie. Suspensia, anvelopele, chiar și scaunele unei mașini sunt acele detalii care fac diferența la acest capitol, așa că analizează-le cu atenție. 

Indicat este ca test drive-ul să nu dureze mai puțin de 30 de minute și, în măsura în care este posibil, să se realizeze în condiții diferite de trafic, poate chiar pe diverse tipuri de teren. 

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...