Vox Technology Park, desemnat cel mai verde proiect imobiliar din România

Proiectul de birouri Vox Technology Park din Timișoara a primit certificarea verde finală BREEAM cu ratingul Excellent și un punctaj total de 86,7%, cel mai mare obținut de către un proiect imobiliar din România și singurul care a obținut un punctaj de peste 85%.

„Certificarea sustenabilă finală obținută atestă că nu am realizat doar o machetă frumoasă și o poveste atractivă ci am livrat cel mai modern proiect imobiliar din România și implicit din Timișoara, unde competitia pentru angajați este acerbă. Avantajele oferite pentru companii și angajați sunt decisive iar un nivel atât de ridicat de performanță se traduce prin costuri lunare mai reduse pentru companii și angajați mai fericiți”, a declarat Vlad Vela, general manager Vox Property Group.

Vox Technology Park a fost finalizat la începutului anului 2018 și are o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați, fiind dezvoltat de către Vox Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro.

„Impactul obținerii unei certificări BREEAM scade cu un procent de 15% taxele și impozitele pe proprietate, determinând implicit și o reducere a service charge-ului total pe metru pătrat închiriat. Indirect, atingerea standardelor BREEAM asigură și o eficiență energetică foarte ridicată, care se traduce prin costuri reduse de funcționare a clădirii și a utilităților din spațiile comune, rezultând beneficii suplimentare pentru companiile chiriașe care vor plăti service charge-uri mai mici”, a explicat Daniela Ionescu, senior property manager Colliers Internațional România, compania care asigură property managementul proiectului.

Proiectul oferă facilități unice, precum posibilitatea identificării biometrice printr-o aplicație care generează o cheie de acces de tip QR code în urma recunoașterii faciale sau a amprentei, dar și avantaje competitive pentru angajați, ca spații și dușuri pentru bicicliști, food court și sală de fitness, spații comerciale și de servicii.

Au început lucrările și la Vox Vertical Village

Vox Property Group a demarat recent construcția proiectului rezidențial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri finalizat anterior.

Vox Vertical Village reprezintă primul concept de „oraș pe verticală” dezvoltat pe plan local, urmând a fi livrat pe piață la finalul anului 2019 în urma unei investiții de 14 milioane de euro. Ca și proiectul de birouri din imediata apropiere, Vox Vertical Village va fi un proiect ‚verde’, urmând a fi dezvoltat conform standardelor BREEAM Excellent, o premieră pe piața rezidențială din afara Bucureștiului.

Un alt element definitoriu pentru Vox Vertical Village va fi reprezentat de vegetație, peste 1.000 de arbori și arbuști urmând a fi amplasați atât pe terasele private cât și în spațiul comun interior.

Proiectul va pune la dispoziția viitorilor locatari o serie întreagă de facilități, printre care un atrium cu un grad ridicat de iluminare naturală, care va crește interacțiunea din cadrul comunității, o piscină exterioară, o zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată.

Antreprenorul general al proiectului este PORR Construct.

- Publicitate -

Ultimele

Cele mai multe tranzacții cu terenuri din București includ foste platforme industriale

În perioada iulie 2022 - iunie 2023, au fost tranzacționate în București și în zona limitrofă, terenuri cu o...