Voucherele de vacanță, colac de salvare pentru turismul românesc

Potrivit unui sondaj Travelminit.ro, 21% dintre respondenți au declarat că nu au mers în vacanță în România înainte de a primi vouchere de vacanță.

Alți 42% dintre respondenți au declarat că au călătorit atât în România, cât și în afara țării înainte de acordarea acestor stimulente din partea statului.

Mai mult, 84% dintre cei care au răspuns la chestionar susțin că datorită acestor vouchere au crescut numărul sejururilor pe care le rezervă în decursul unui an.

Stațiunile montane, votate de 75% dintre respondenți, și cele de pe litoralul românesc, votate de 44%, conduc în clasamentul locurilor în care turiștii au mers cu voucherele de vacanță.

În topul destinațiilor de vacanță sunt și stațiunile balneoclimaterice (31%) și marile orașe din România (27%).

Cei mai mulți dintre românii care au primit tichete de vacanță le-au folosit pentru a-și rezerva vacanța de vară (53%).

De asemenea, au folosit voucherele pentru a rezerva cazări și servicii turistice în timpul weekendurilor prelungite (32%), corelate adesea cu zilele libere de la stat.

8% dintre respondenții la chestionar susțin că au folosit tichetele pentru a rezerva un city-break în țară.

Alți 4% dintre ei le-au utilizat pentru sejururile din timpul sărbătorilor (Paște, Crăciun etc), în timp 3% au declarat că au apelat la tichete cu alte ocazii.

Interesant este că 44% dintre turiștii respondenți au optat pentru pensiuni, 42% au ales hotelurile, iar 8% s-au orientat către cabane, vile și case de vacanță.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...