Volum record de închirieri birouri în Timișoara

Timisoara a inregistrat un volum record de inchirieri de spatii de birouri in primele 9 luni ale anului, devansand celelalte piete majore din provincie, Cluj-Napoca si Iasi.

Tranzactiile majore semnate in primele 9 luni cumuleaza peste 32.000 m2, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul de inchirieri s-a dublat in ultimii 3 ani, de la 18.500 m2 in 2015 la 41.400 m2 in 2016, iar anul acesta este asteptat un nou record de inchirieri, confirmat de evolutia spectaculoasa din primele 3 trimestre.

„Incepand din 2015, piata de birouri din Timisoara se afla intr-o crestere sustinuta pe fondul expansiunii rapide a sectorului IT&C si a centrelor de cercetare-dezvoltare, cu o serie de consolidarii a principalilor ocupanti in cladiri noi cu specificatii si functiuni moderne de clasa A.” declara Felicia Vasiu, managerul biroului din Timisoara al ACTIV Property Services.

„Compania noastra a intermediat o suprafata de 15.650 m2 in Timisoara in primele 9 luni ale anului, avand o cota de piata de 50% din total tranzactiilor majore consemnate. In ultimii 3 ani tranzactiile intermediate de ACTIV Property Services in Timisoara depasesc 36.000 m2.” declara Felicia Vasiu.

Timisoara este unul dintre principalele centre de IT&C si R&D (Research&Development) din Romania, atragand companii majore internationale care si-au extins prezenta locala an de an. Cele mai semnificative spatii de birouri au fost inchiriate in ultimii ani de companii precum Bosch, Atos, Autoliv, Visma, Hella, ACI, SAP etc.

Compania NOKIA si-a consolidat birourile intr-o singura locatie si a ajuns cel mai mare ocupant de spatii de birouri din afara Bucurestiului, cu o suprafata de 27.000 m2 inchiriata pana in acest moment in Bega Business Park, proces asistat de ACTIV Property Services.

Stoc birouri

Timisoara detine 190.000 m2 de spatii moderne de birouri speculative (destinate inchirierii), din care 45% sunt spatii de clasa A. Aproximativ 33% din stocul existent a fost livrat in ultimii 3 ani.

Livrarile sunt asteptate sa atinga un nivel record de 66.640 m2 in 2017, in conditiile in care in primele 9 luni au fost finalizate birouri in suprafata de 28.200 m2, iar alte doua cladiri (UBC 1, Vox Technology Park) totalizand 38.440 m2 urmeaza sa fie gata pana la sfarsitul anului.

Dezvoltatorii au in constructie cladiri cu o suprafata inchiriabila de 48.000 m2 pregatite pentru livrare in 2018, in timp ce fazele ulterioare de extindere ale principalelor proiecte permit constructia a inca 160.000 m2.

In aceste conditii, stocul de birouri din Timisoara va ajunge la 277.000 m2 la sfarsitul anului viitor, o crestere de 73% fata de inceputul acestui an.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...