Volei pe plajă în Piața Mică din Sibiu

Timp de șase zile, una din cele mai frumoase piețe istorice din România va fi acoperită de nisip — special adus pentru Sibiu Sands, primul turneu de volei pe plajă organizat vreodată în centrul istoric al unui oraș din România.

La categoria Open Mixt s-au înscris anul acesta 24 de echipe, o creștere față de anul trecut când doar 16 echipe luau startul în competiția amatorilor. La Turneul Final al Campionatului Național de Volei pe Nisip Masculin s-au înscris 16 echipe iar la Turneul Final al fetelor, 9. Echipele sunt din Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Reșița, București, Brașov, Timișoara, Satu-Mare, Lugoj și Iași.

Sibiu Sands, program 2016

Sibiu Sands va debuta astăzi, 2 august, în Piața Mică, de la ora 08.30, cu meciurile categoriei Open Mixt. Spectacolul sportiv va continua pe nocturnă, la fel ca și anul trecut, datorită numărului mare de echipe participante. Joi, 4 august, de la ora 08:00, vor avea loc primele meciuri ale profesioniștilor, fete și băieți, unde competiția se anunță foarte intensă. în ultima zi a concursului, duminică, 27 august, vor avea loc semifinalele și finalele de la toate categoriile, echipele de amatori fiind cele care vor da startul, de la ora 10:00.

Sibiu Sands, regulile jocului

Echipele vor juca după regulile Federației Internaționale de Volei, într-un sistem eliminatoriu. Echipa care câștigă înaintează în clasament, echipa care pierde mai are șansa unui ultim meci. Dacă îl pierde, iese din competiție, dacă îl câștigă, înaintează pe tabelul competițional. în final, vor rămâne doar patru echipe care vor juca finala mare și finala mică.

Fiecare meci va fi câștigat de echipa care câștigă două seturi, în caz de egalitate de seturi 1-1, câștigă cel care ia al treilea set. Primele două seturi se vor juca până la punctul 21, cu diferență de 2 puncte, fără punct limită. Dacă este cazul, al treilea set se va juca până la 15, tot cu 2 puncte diferență.

Fiecare echipă are dreptul la maxim trei lovituri, pentru a returna mingea deasupra fileului. Un jucător nu poate lovi mingea de două ori consecutiv — cu excepția blocajului, care este considerată deja o atingere.

Schimbarea terenului se face după fiecare șapte puncte, în primele două seturi, respectiv după cinci puncte în setul trei. întotdeauna când o echipă greșește serviciul sau returnarea mingii, precum și când comite o greșeală, echipa adversă câștigă un punct.

Sibiu Sands, premii de aprox. 3.000 de EURO

Ocupanții primelor trei locuri la categoria Open Mixt vor primi premii în valoare totală de 1.000 de lei, anume 500 de lei — locul I, 300 de lei — locul II și 200 de lei — locul III. La OPEN Masculin, premiile sunt în valoare de 1.500 de euro, locul I urmând să primească 900 de euro, locul II — 400 de euro, iar locul III — 200 de euro. La fete, ocupanta primului loc va primi un premiu de 600 de euro, locul II va primi 300 de euro, iar locul III — 100 de euro.

‘Sibiu Sands’ este acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu, organizată de Asociația Club Sportiv Eco Sport Team și Agenția Grey Projects, realizată cu sprijinul Federației Române de Volei și a Direcției Județene pentru Tineret și Sport Sibiu.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...