Vola lansează biletele de avion rambursabile indiferent de motiv

Vola.ro a lansat produsul „Vola Rambursabil”, o asigurare de călătorie prin care turiștii își pot recupera contravaloarea biletului de avion în proporție de 90%, în cazul în care nu mai pot călători  din motive neacoperite de asigurările standard.

Vola Rambursabil acoperă orice situație, de la problemele medicale minore ale celui care călătorește sau ale copiilor în grijă, la evenimente neprevăzute la locul de muncă, probleme personale și multe altele.

Toate biletele de avion pot deveni rambursabile

Vola Rambursabil garantează călătorilor returnarea contravalorii biletului de avion și în cazuri precum o urgență aparută la locul de muncă sau un proiect important.

Tot ce trebuie să facă pasagerii pentru a demonstra această situație este să prezinte un email sau orice modalitate de informare de la superiorii de la locul de muncă.

Pentru pasagerii care călătoresc în familie, Vola Rambursabil acoperă și problemele medicale minore, precum febra copiilor sau alte simptome de boală ușoară.

Pentru pasagerii care călătoresc în interes de muncă sau școală, Vola Rambursabil acoperă și situația în care se modifică orarul școlar, data examenelor sau data de începere a unei slujbe în afara țării.

Pentru toate aceste situatii sau alte situații este suficient un email sau un document explicativ care să detalieze motivul anulării călătoriei.

Costul asigurării care transformă biletul într-unul rambursabil este de 10% din valoarea biletului de avion.

Mai mult, Vola Rambursabil este valabil pentru toți pasagerii incluși pe o rezervare, fiind perfect pentru familiile care călătoresc sau pentru persoanele care călătoresc în grup.

Sute de zboruri sunt anulate de pasageri în fiecare lună conform Vola.ro

Conform datelor departamentului de Relații cu Clienții Vola.ro, turiștii români anulează câteva sute de zboruri în fiecare lună, în ușoară creștere față de anul anterior.

Zborurile sunt anulate în medie cu o săptămână – 10 zile înainte de călătorie, iar clienții pierd 100% din prețul biletului.

Excepție fac situațiile în care clasa tarifară a biletului permite reprogramarea datei de călătorie contra unei taxe și în anumite condiții.

Pentru reprogramare, în funcție de compania aeriană și biletul avut, turiștii plătesc în jur de 20 de euro pentru zborurile domestice, 70 de euro pentru zborurile europene și 150 de euro pentru zborurile intercontinentale.

La aceste taxe se adaugă și diferența până la prețul noului bilet, fapt ce poate dubla sau chiar tripla prețul plătit inițial și de multe ori anularea întregii călătorii.

- Publicitate -

Cum îți poți finanța propria afacere

Dacă ți-ai dorit de mult timp să devii antreprenor, însă lipsa de capital te-a ținut pe loc, trebuie să...

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...