Vivid O. este cel mai nou operator de spații de coworking din București

Compania a inchiriat 1.350 mp in cladirea Nicolae Filipescu 39-41

Vivid O. este cel mai nou operator de spații de coworking intrat pe piata din Bucuresti, primul centru fiind inaugurat in luna iunie 2022 in proximitatea Pietei Universitatii.

Compania a inchiriat 1.350 mp in cladirea Nicolae Filipescu 39-41, tranzactie intermediata de compania de consultanta Activ Property Services.

Spatiul ocupa etajele 1 si 2 ale cladirii, avand 230 de posturi de lucru organizate in zone cu hot desk-uri, birouri dedicate si zone inchise de tip „private offices”.

Chiriasii au acces la sali de intalniri (2-10 persoane), zona de relaxare cu masa de ping-pong si canapele, phone booth, bucatarie, spatii de depozitare cu cifru, aparate multifunctionale de printare/scanare etc.

Nicolae Filipescu 39-41, cunoscuta in trecut sub numele Pallazzo Italia, este una dintre principalele cladiri de birouri din zona Pietei Universitatii, amplasata in spatele Salii Dalles.

Cladirea are o suprafata inchiriabila de 5.200 mp, desfasurata pe parter si 7 etaje, cu 2 niveluri subterane de parcare.

Piața de birouri din București, revenire treptată

Piata de birouri din Bucuresti inregistreaza o revenire graduala a cererii, tendinta  demarata in 2021 si confirmata de rezultatele din primul trimestru 2022.

Astfel, in 2021 cererea s-a imbunatatit si volumul de inchirieri a crescut cu 41%, pana la un volum total de 272.000 mp, conform datelor Activ Property Services.

In primul trimestru 2022 s-au inchiriat peste 67.600 mp de birouri in Bucuresti, volum similar mediei trimestriale a anului trecut. Aproximativ 70% din suprafata inchiriata a fost cerere noua, in timp ce 20% au fost renegocieri/prelungiri de contract si 10% relocari din stoc competitiv.

Rata de neocupare a crescut usor in primul trimestru, la 13,7% din totalul stocului competitiv (clasa A si B), pe fondul livrarii de cladiri noi insumand 73.500 mp.

CITEȘTE ȘI: Soluția digitală Bright Spaces, implementată și de Cluj Business Campus

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...