Există extrem de multe persoane care au o pasiune și visează la ceva măreț, dar nu au motivația necesară pentru a o materializa. Evită să faci parte din această categorie și luptă pentru visele tale. Majoritatea fetelor, dar chiar și băieților, visează să dețină un magazin de haine.
Nu contează dacă este afacere mică, fiecare începe de jos și poate în viitor ai putea ajunge s-o dezvolți. Iată care sunt pașii de început pentru deținerea magazinului de haine mult visată, dar ține minte că nu va fi o sarcină simplă. Avantajul unei afaceri mai mici este faptul că poți fi original și că poți evolua treptat învățând din greșelile tale.
Iată cum să deții magazinul de haine mult visat:
1. Anlizează cu atenție piața și indentifică publicul tău țintă
Te-ai gândit care este nișa ta de afaceri? Deținerea unui magazin de îmbrăcăminte este o aventură extrem de frumoasă și creativă, dar pentru acest lucru trebuie să ai în vedere un design unic pentru anumite segmente de clienți. Hotărăște-te care este publicul tău țintă. Dacă dorești să vinzi și pentru femei, și pentru bărbați, dar și pentru copii, atunci vei avea mai mult de muncă, dar și mai mult succes, pentru că automat îți vei extinde numărul de clienți. Dacă vei vinde îmbrăcăminte pentru femei dar și pentru bărbați de 50+ ani, atunci ar trebui să ai în vedere și stilul lor specific vârstei pe care o au. Este logic că atunci te vei focusa pe îmbrăcăminte din stilul vintage.
După ce te-ai hotărât asupra publicului tău țintă, este bine să cercetezi cu atenție piața: câte magazine de genul acesta mai sunt în oraș, cu ce se diferențiază unele de altele și ce poți face ca al tău să fie mai bun decât ele.
2. Cumpără-ți un domeniu și livrează internațional
Suntem în secolul XXI, unde dacă deții un magazin fizic, atunci cel mai bine este să creezi și un shop online. Poate vor exista persoane care ar dori să cumpere haine de la tine, dar locuiesc într-un alt oraș sau chiar în străinătate. Există posibilitatea ca alții să comande haine drept cadou pentru persoanele dragi din străinătate. Dar nu pot reuși acest lucru dacă nu deții un un website unde poți să primești comenzi din țară sau din străinătate.
În primă fază, trebuie să cauți un grafician foarte bun pentru a-ți crea design-ul site-ului tău, iar pe urmă, cu ajutorul unui programator, să și-l implementezi. Vei avea nevoie și de un copywriter excelent care știe să se joace cu cuvintele și să scrie texte captivante pentru produsele tale, mai ales că este vorba despre o afacere construită de la zero.
În a doua fază, trebuie să pui la punct și aspectele de logistică din punctul de vedere al transportului de marfă, mai ales internațional. Pentru acest lucru, trebuie să apelezi la o firmă specializată care transportă mărfuri, cum ar fi Topexpert.ro, care se asigură că produsele vor ajunge la destinație în cele mai excelente condiții. Transportul eficient este o parte esențială pentru succesul oricărui business.
3. Apelează la croitori
Este logic că vei începe cu un buget mediu spre modest, asta însemnând că încă nu-ți permiți să creezi o fabrică de producție, dar poți să colaborezi cu diferiți croitori. Sau de ce nu, dacă ai în familie persoane care sunt creative ca tine și au talent în a crea haine, atunci puteți începe afacerea împreună, iar după un timp o să ajungeți la o cifră de afaceri considerabilă din care vei putea plăti și alte persoane calificate.
Ia-ți puțin timp și gândește-te asupra afacerii tale de viitor, documentează-te bine despre toți pașii pe care trebuie să-i parcurgi, pentru că trebuie să vezi care este realitatea producției de haine: acest lucru necesită costuri, efort, responsabilitate și multă răbdare.