All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

luni | 13 iulie | 2020

Visteon, centru de dezvoltare a produselor auto în Timișoara

Visteon, un furnizor care se concentrează exclusiv pe componente electronice de bord pentru automobile, a anunțat că deschide un centru de dezvoltare a produselor în Timișoara.

Visteon a închiriat spațiu pentru birouri în zona centrală a Timișoarei. În cadrul noului centru vor lucra inițial ingineri de dezvoltare, supervizori și manageri. Extinderea centrului se va realiza în etape, în funcție de cererea clientului și va ajunge la 400 de angajați până în 2020.

Visteon Timișoara va fi implicat în principal în dezvoltarea software pentru sistemele electronice avansate de bord (panouri de bord digitale, sisteme de infotainment și afisare pe parbriz) pentru producătorii europeni de automobile. 

- PUBLICITATE -

Mark Fosmoen, Vice President, Customer Engineering Europe – Visteon spune: „Sprijinind atât programele producătorilor auto la nivel European și mondial, noul centru de dezvoltare a produselor din Timișoara va juca un rol important în dezvoltarea de software și produse pentru noua generație de tehnologii incluse în noile sisteme de asistență a șoferilor (ADAS) și aplicații autonome de conducere. În cel mai scurt timp, centrul tehnic din Timișoara va avea competență deplină pentru a transforma cerințele clienților în soluții testate și pregătite ulterior pentru a fi utilizate în producția de masă. Fiind un important centru de dezvoltare software, centrul de la Timișoara va realiza acest lucru prin colaborarea strânsă cu cele mai importante unități de cercetare și dezvoltare ale companiei Visteon din întreaga lume. Avem o serie de oportunități interesante la noul centru tehnic pentru a stimula inovația în domeniul automotive și pentru a oferi o experiență bogată și conectată pentru șoferi și pasageri.”

Ce condiții trebuie să îndeplinești dacă vrei să lucrezi la Visteon

Profilul candidatului căutat de compania Visteon implică o combinație echilibrată de dezvoltatori cu o experiență de peste 3-5 ani în domeniul automotive și tehnologie, precum și de dezvoltatori cu experiență în managementul proiectelor și experiență de supervizare.

Visteon intenționează, de asemenea, să recruteze proaspăt absolvenți din domeniul automatizării, electronicii, informaticii sau a disciplinelor tehnice similare. Compania caută candidați ale căror seturi de competențe includ limbajul de programare C și/sau C++, proiectarea software-ului pentru sistemele automate integrate sau proiectarea de software și modelarea UML.

- PUBLICITATE -