All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

joi | 26 noiembrie | 2020
-1.9 C
București

Visa depășește 1 miliard de tokenuri emise pentru protecția plăților online

Visa anunță că a depășit pragul de 1 miliard de tokenuri emise în întreaga lume prin intermediul serviciului Visa Token Service (VTS).

VTS înlocuiește numărul cardului Visa, format din 16 cifre, cu un token securizat care protejează datele reale ale cardului. 

Plățile efectuate cu cardurile Visa emise în România prin intermediul dispozitivelor mobile înregistrează un ritm mediu lunar de creștere de circa 10% comparativ cu luna anterioară, iar Visa încheie constant noi parteneriate pentru extinderea plăților digitale.

Mai mult de una din 10 plăți Visa în magazine este realizată prin intermediul portofelelor digitale, ceea ce poziționează România pe unul din primele locuri în Europa în privința adopției plăților mobile. 

90% dintre consumatori ezită să mai cumpere din magazine

Potrivit unui studiu derulat în martie 2020, 90% dintre consumatori ezitau să facă cumpărături în magazine și 45% afirmau că shopping-ul online a devenit o necesitate.

- PUBLICITATE -

În condițiile în care se estimează că vor fi 2,1 miliarde de cumpărători digitali la nivel mondial până în 2021, tehnologia de tokenizare Visa devine foarte importantă.

În prezent, peste 13.000 de comercianți acceptă plăți securizate prin intermediul Visa COF (credential-on-file).

De asemenea, există peste 8.200 de emitenți autorizați în 150 de țări, care pun la dispoziția clienților serviciul Visa Token Service.

- PUBLICITATE -