Vezi de ce specialiștii recomandă investițiile în aur

Aurul este unul dintre cele mai râvnite materiale prețioase din istorie. Încă de la descoperirea sa, oamenii l-au purtat, sub formă de bijuterii, în semn de lux și bogăție. 

Nici în ziua de astăzi materialul galben lucios nu și-a pierdut din frumusețe și din prestanță, el stârnind în continuare interesul oamenilor.

Chiar dacă majoritatea îl preferă ca brățări, coliere, inele, cercei, aurul rămâne una dintre cele mai fiabile metode de investiții. Multe țări ale lumii își păstrează rezervele în aur și valută.

Aurul nu-și pierde valoarea!

Unul dintre cele mai mari calități ale aurului este acela că va fi întotdeauna un metal valoros. De fapt, o simplă comparație cu valoarea sa de acum un secol arată cât de mult a crescut randamentul său: cu peste 5.000%. Mai mult decât atât, în ultimii 10 ani, aurul a avut un preț de creștere constant.

Investiția în aur este bună pentru conservarea averii

Oamenii cu pregătire în domeniul financiar aleg să investească în aur dintr-un motiv foarte pertinent: conservarea averii.

Astfel că, ei nu se așteaptă să le sporească averea într-un mod considerabil, ci în acest mod ei au certitudinea că toată agoniseala lor se află în siguranță.

Sfatul specialiștilor este ca portofoliul investițional pe termen lung să se bazeze pe un procent de 5-10% în materiale prețioase, astfel micșorându-se gradul de risc.

Aurul destinat investițiilor este scutit de TVA

Legislația europeană afirmă că aurul pentru investiții, tratat ca bare sau plăci care au o puritate de minimum 995 sau monedele de aur cu puritate de peste 900, ele sunt scutite de TVA. Lista monedelor ce intră în această categorie este actualizată an de an. Comparativ, aproape tot restul de active de investiții, precum și comerțul cu acestea sunt impozitate.

Aurul se cumpără și se vinde foarte ușor

Acest metal prețios este foarte popular, iar cei care investesc în el știu cât de ușor de vândut și de cumpărat este. Acesta este unul dintre avantajele sale majore, pentru că niciodată oamenii nu și-a pierdut și nici nu își va pierde interesul pentru acest metal prețios.

Lichiditatea

Investițiile în aur își arată avantajele în special pentru cei care aleg varianta fizică. După cum se știe, aurul nu poate fi distrus de trecerea timpului, de apă sau foc, iar prin comparație cu majoritatea investițiilor este tangibil.

Existența fizică a acestui metal prețios este o garanție și o dovadă a valorii sale. Aurul poate fi transformat într-un mod rapid în bani, în situațiile de urgență, când persoanele nu dispun de lichiditate.

Cei care doresc să obțină un împrumut rapid, apelează la o casă de amanet, cum este TEZAUR, oferind garanții din aur în schimb.

În concluzie, spre deosebire de alte active, aurul și-a menținut și chiar crescut semnificativ  valoarea de-a lungul timpului. Cei care s-au decis să facă investiții în aur trebuie să aibă în vedere aspecte precum prețul de vânzare, de cumpărare și depozitarea aurului.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...