Vezi cum arata proiectul de reabilitare a Zonei Peninsulare Constanta

sursa foto:fotodesus.ro

Asociaţia de Dezvoltare Zona Metropolitană Constanţa a prezentat modul în care vor fi implementate cele trei proiecte ce vizează reabilitarea integrată a Zonei Peninsulare, a Pieţei Ovidiu şi Falezei Constanţa, scrie ziarul Cuget Liber.

 

Primul proiect are o valoare de aproximativ 17 milioane de lei şi este finanţat prin fonduri europene.

Acesta va avea o durată de implementare de 30 de luni, timp în care firma de construcţie va executa o serie de lucrări precum: repararea parapetului din beton care susţine faleza precum şi a celui metalic din extremitatea sa, înlocuirea sistemului de iluminat existent, montarea unor piloni retractabili care vor interzice accesul maşinilor în zonele pietonale şi amenajarea spaţiilor verzi.

De asemenea, va fi montat mobilier urban personalizat pentru Constanţa, în stilul Art Nuveau, iar toate lucrările se vor face în sensul păstrării stilului arhitectural de la începutul secolului XX.

Cel de-al doilea proiect vizează reamenajarea integrată a Zonei Pietonale din Centrul Istoric al Constanţei prin repararea a 21 de străzi.

Proiectul are o valoare de 11 milioane de euro şi va fi demarat luna aceasta şi finalizat în decembrie 2014.

Astfel, se va turna beton asfaltic pe Bulevardul Regina Elisabeta, parţial Strada Mircea cel Bătrân şi pe Strada Remus Opreanu. Celelalte străduţe vor fi transformate în alei pietonale prin montarea unui pavaj din piatră naturală.

În ultima fază, administraţia locală are în vedere reabilitarea Pieţei Ovidiu cu alte 15 milioane de lei venite de la UE. Şi aici, lucrările vor păstra stilul arhitectural de la începutul secolului XX prin montarea unui pavaj din plăci de granit şi prin reabilitarea tuturor căilor de acces către zonă.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...