Versiunea beta a YouTube Shorts, disponibiliă în curând și în România

Versiunea beta a YouTube Shorts, serviciu care permite crearea de videoclipuri scurte de pe telefonul mobil, va fi disponibilă curând în România.

Serviciul a fost prezentat în premieră în septembrie 2020, iar acum YouTube Shorts este disponibil în 26 de ţări.

Deşi videoclipurile scurte puteau să fie vizionate pe platformă şi anterior, utilizatorii vor putea să acceseze pentru prima dată instrumentele de creaţie.

Acestea includ o cameră cu mai multe segmente pentru combinarea de decupaje video, posibilitatea de a înregistra cu muzică, de a alege setările de viteză şi multe altele. 

Funcţiile noi includ şi posibilitatea de a folosi conţinut audio nu doar din alte videoclipuri scurte, dar şi din videoclipurile de pe YouTube.

În plus, este lansat şi un nou set de funcţii, precum adăugarea de text în anumite puncte din videoclip și adăugare automată de subtitrări în videoclipul scurt.

La capitolul muzică, artiştii şi creatorii vor avea o bibliotecă vastă de melodii pe care să le folosească în videoclipurile scurte, de la peste 250 case de discuri şi editori.

În ultimii trei ani YouTube a plătit peste 30 miliarde de dolari creatorilor, artiştilor şi companiilor media.

De asemenea, există Fondul YouTube Shorts în valoare de 100 milioane dolari ce va fi distribuit creatorilor de conţinut în 2021 şi 2022.

- publicitate -

trebuie să citești