Veniturile AFI România au crescut cu 8% în primele nouă luni ale anului

AFI Europe Romania a publicat rezultatele financiare ale companiei pentru primele nouă luni ale acestui an (ianuarie – septembrie). Datele indică menținerea tendinței pozitive, cu o rată de creștere de 8% a venitului operațional net (NOI), până la 40,6 milioane de euro, față de nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului 2017, de 37,6 milioane de euro. 

„Suntem încântați să anunțăm că AFI Europe Romania își menține creșterea în primele nouă luni ale anului 2018, marcând o creștere consistentă a venitului operațional net, de 8%, și atingând astfel un NOI total de 40,6 milioane de euro. Ne continuăm expansiunea în București și în alte orașe din România, continuând și diversificarea portofoliului nostru în toate zonele pieței imobiliare – retail, birouri și rezidențial. În acest moment, portofoliul nostru comercial cuprinde peste 200.000 m2 în activele pe care le deținem, 60.000 m2 închiriabili în dezvoltare și 70.000 m2 închiriabili a căror dezvoltare o vom demara în 2019. În plus, anul viitor, vom vedea primele apartamente construite de AFI Europe în România, prima fază a AFI City urmând să fie finalizată până la finalul anului 2019”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania. 

AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, cu o rată de ocupare de 99%, a raportat un venit operațional net de 27 de milioane de euro, cu 8% mai mare decât cel raportat în primele nouă luni din 2017. Vânzările retailerilor au crescut cu 9%, față de perioada ianuarie-septembrie 2017, ajungând la 185 de milioane de euro. În privința vizitatorilor zilnici, a fost înregistrată o creștere de 8% a numărului acestora în primele nouă luni ale anului 2018, cu o medie de 52.000 de persoane care vizitează zilnc AFI Cotroceni.

AFI Ploiești a generat un venit operațional net de 3,7 milioane de euro în perioada ianuarie-septembrie 2018, nivel similar cu cel înregistrat pentru primele nouă luni din 2017. Cu aproximativ 15.500 de persoane care vizitează mallul în fiecare zi, în creștere cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut, vânzările retailerilor au crescut cu 10%, atingând un nivel de 45 de milioane de euro în primele nouă luni din 2018. AFI Ploiești are o rată de ocupare de 99% și găzduiește branduri locale și internaționale, care oferă consumatorilor o gamă variată de produse, servicii și divertisment.

Complexul de birouri AFI Park 1-5 al AFI Europe Romania, situat în proximitatea AFI Cotroceni, a avut un venit operațional net de aproximativ 10 milioane de euro, în creștere cu 14% față de primele nouă luni ale acestui an. AFI Park continuă să înregistreze rezultate excelente în termeni de ocupare a spațiilor de birouri, suprafața de 70.000 m2 fiind închiriată în totalitate.

Lucrările pentru AFI City, primul proiect rezidențial al companiei în România, au început la jumătatea anului 2018, iar prima fază va fi finalizată în 2019, când primele 190 de apartamente vor fi disponibile pentru noii proprietari, marcând astfel intrarea companiei pe piața rezidențială locală.

- Publicitate -

Aproape două treimi dintre români au făcut economii în ultimele 12 luni

Românii încearcă să se pregătească pentru situațiile neprevăzute făcând economii. Astfel, peste 64% dintre respondenții români ai unui sondaj...

Ungurii de la KÉSZ au autorizație de construire pentru ansamblul Corallis Apartments

KÉSZ a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Corallis Apartments, situat pe malul Lacului Grivița, în zona Petrom...