Vatis Tech obține o nouă finanțare în valoare de 650.000 euro

Finanțarea totală obținută de companie în ultimele 15 luni se ridică la 850.000 euro

Vatis Tech anunță finalizarea unei noi runde de finanțare în valoare de 650.000 euro. La rundă au participat și investitorii existenți – fondurile Early Game Venture și Sparking Capital, Mălin Ștefănescu ca angel investor.

Noul flux de capital va permite companiei să accelereze vânzările în România pentru o cotă de piață mai mare, dar și să își extindă operațiunile pe cel puțin încă o piață europeană. Sunt vizate Germania, Spania, Franța.

Veniturile Vatis Tech s-au majorat în 2022 de 10 ori prin comparație cu 2021, iar rata de creștere pe ultimul trimestru fiind de peste 30%.

Vatis Tech a dezvoltat o tehnologie de recunoaștere vocală bazată pe inteligență artificială. În acest moment, raportul de acuratețe pe limba română depășește în medie 95% în timp ce la Google sau Microsoft sunt în zona de 85% acuratețe.

Tehnologia este folosită cu succes în momentul de față în mai multe industrii precum media, legal, medical sau call centere. De la lansarea tehnologiei de recunoaștere vocală, compania a depășit 3,1 milioane de minute transcrise.

Compania a lansat recent noi modele de transcriere pentru domenii cu termeni foarte specifici, precum cel medical sau juridic, dar și pentru un sector economic cu nevoi uriașe de transcriere, cel al call centerelor.

În prezent peste 20 de companii lucrează deja cu tehnologia Vatis Tech printre care Klarmedia, Unicredit, Voyo, The Vast and Curious sau Termene.ro

CITEȘTE ȘI: 70 de noi IMM-uri s-au listat în platforma Trusted App la 1 an de la lansare

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...