All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 19 februarie | 2020

Vardinogiannis majorează capitalul social al Marfin Bank cu 30 milioane euro

Grupul Vardinogiannis a finalizat procesul de majorare a capitalului social al Marfin Bank cu suma de 30 milioane de euro. Injecția de capital are drept scop sprijinirea și finanțarea creșterii băncii pe piața locală.

Totodată, banca a finalizat restituirea în totalitate a împrumutului subordonat către Bank of Cyprus, în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naționale a României. Astfel, Marfin Bank devine una dintre cele mai solide și bine capitalizate bănci de pe piața locală, cu lichiditate și solvabilitate puternice, și o ofertă competitivă de produse și servicii financiare, cu care se adresează atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

- Publicitate -

„Credem în potențialul pieței locale și suntem determinați să ne consolidăm prezența în România în mod sustenabil, pentru a putea deservi cât mai bine interesele clienților noștri existenți și potențiali, dar și pentru a contribui la dezvoltarea economiei locale. Majorarea capitalului social al Marfin Bank este o dovadă a strategiei de investiții pe termen lung în România a Grupului Vardinogiannis”, a declarat Georgios Taniskidis, reprezentantul Grupului Vardinogiannis în România.

Cu o tradiție de peste 20 de ani pe piața financiară locală, Marfin Bank are 30 de sucursale și un volum al activelor de aproximativ 2 miliarde lei. În 2017, banca a înregistrat un profit net de 5,7 milioane lei.

- Publicitate -