Vardinogiannis majorează capitalul social al Marfin Bank cu 30 milioane euro

Grupul Vardinogiannis a finalizat procesul de majorare a capitalului social al Marfin Bank cu suma de 30 milioane de euro. Injecția de capital are drept scop sprijinirea și finanțarea creșterii băncii pe piața locală.

Totodată, banca a finalizat restituirea în totalitate a împrumutului subordonat către Bank of Cyprus, în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naționale a României. Astfel, Marfin Bank devine una dintre cele mai solide și bine capitalizate bănci de pe piața locală, cu lichiditate și solvabilitate puternice, și o ofertă competitivă de produse și servicii financiare, cu care se adresează atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

„Credem în potențialul pieței locale și suntem determinați să ne consolidăm prezența în România în mod sustenabil, pentru a putea deservi cât mai bine interesele clienților noștri existenți și potențiali, dar și pentru a contribui la dezvoltarea economiei locale. Majorarea capitalului social al Marfin Bank este o dovadă a strategiei de investiții pe termen lung în România a Grupului Vardinogiannis”, a declarat Georgios Taniskidis, reprezentantul Grupului Vardinogiannis în România.

Cu o tradiție de peste 20 de ani pe piața financiară locală, Marfin Bank are 30 de sucursale și un volum al activelor de aproximativ 2 miliarde lei. În 2017, banca a înregistrat un profit net de 5,7 milioane lei.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...