Vara, perioada aleasă de români pentru înlocuirea plăcilor ceramice

Potrivit Hornbach, sezonul cald este cea mai bună perioadă pentru renovarea locuințelor și amenajarea zonelor de grătar.

Tocmai din acest motiv, pe parcusul lunii iulie, retailerul a amenajat în toate magazinele din București și din țară zone de expoziție special dedicate proiectelor de montare a plăcilor ceramice, dar și alegerii grătarului potrivit.

Schimbarea plăcilor ceramice este un proiect pe care majoritatea românilor îl desfășoară pe perioada verii și care are rolul de a aduce o schimbare majoră în ambientul oricărei locuințe. Tocmai din acest motiv, gama de produse din acest segment este îmbunătățită mereu cu noi modele, iar stocul nostru depășește 20.000 mp de plăci ceramice în fiecare magazin, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General al Hornbach România.

Potrivit afirmațiilor sale, în medie, românii cumpără pentru renovarea unei băi 5 mp de gresie și 15 mp de faianță, iar pentru bucătării au nevoie de circa 8 mp de gresie și 12 mp de faianță. De altfel, cantitatea achiziționată este direct proporțională cu dimensiunea medie a spațiilor unde sunt destinate plăcile ceramice.

Când vine vorba de cele mai alese modele, majoritatea proprietarilor de locuințe le preferă pe cele clasice şi aleg să adauge o notă de culoare în bucătării, prin alegerea unor decoruri colorate. În băi, nuanțele dominante sunt cele de bej, în timp ce pardoselile sunt tot mai mult placate cu modele de gresie ce imită lemnul.

Luna aceasta, cei interesaţi de achiziţia de plăci ceramice vor avea acces, în toate cele 6 magazine, la o zonă amenajată pentru acest tip de proiect. Aici vor putea găsi toate informațiile necesare despre produse și servicii, iar consultanţii Hornbach le vor oferi acestora detalii despre montajul plăcilor ceramice, a mai spus reprezentantul companiei.

De asemenea, pe lângă sortimentul foarte bogat de produse, clienții Hornbach pot apela la serviciul de montaj profesionist pus la dispoziţie de retailer, atât pentru amenajarea cu plăci ceramice, cât şi pentru alte tipuri de proiecte de renovare. Astfel, după achiziţionarea produselor de care au nevoie, aceştia pot programa vizita unui meșter pentru efectuarea măsurătorilor la domiciliu, urmând ca apoi să aibă loc montajul. Pentru lucrările de montaj, ce au o calitate ridicată, garanţia este de 2 ani.

Ce tip de grătar este cel mai potrivit: pe mangal sau pe gaz?

Tot pe durata lunii iulie, clienții care își doresc pentru această vară să amenajeze o zonă specială în grădină pentru mici petreceri cu prietenii sau familia, au acces la o zonă de expoziție dedicată grătarelor.

Vara este perioada în care clienții se strâng, alături de familii și prieteni, în grădină și fac barbeque. Așa că ne-am gândit că este momentul ideal pentru a le veni în întâmpinare prin amenajarea acestei zone speciale. De altfel, oferta noastră de grătare este una foarte variată, la fel ca și cea a accesoriilor necesare, a mai afirmat Mugurel-Horia Rusu.

Acesta a subliniat, de asemenea, că, în magazinele Hornbach clienții pot avea acces la grătare cu funcționare pe gaz, cât și grătare cu funcționare cu mangal. Desigur, decizia de achiziție este influențată, în principal, de gusturile clientului și de buget.

Astfel, grătarele cu funcționare pe mangal sunt alese de cei care apreciază gustul specific cu aromă de fum, care poate fi obținut numai cu ajutorul unui jar autentic de mangal. Grătarele pe mangal sunt disponibile în toate dimensiunile și clasele de preț și se remarcă prin simplitatea montajului și ușurința de depozitare. Pe de altă parte, în cazul grătarelor pe mangal, este nevoie de puțină răbdare până când carnea ajunge pe grătar. Cărbunii trebuie să se transforme în jar înainte de a putea începe prepararea alimentelor la grătar, însă timpul de așteptare face parte din bucuria acestui ritual.

În ceea ce privește grătarele pe gaz, acestea pot fi reglate foarte exact, temperatura preselectată este disponibilă la simpla apăsare de buton. Prin intermediul gazului este posibilă fără probleme și o gătire treptată la temperatură redusă, iar un avantaj suplimentar este reprezentat de distribuirea uniformă a căldurii pe suprafața grătarului.

De asemenea, grătarele pe gaz pot fi utilizate într-un timp foarte scurt, este necesară doar aducerea grătarului la temperatura dorintă înainte de a prepara alimentele. Un avantaj major este că nu scot fum – din acest motiv, grătarele pe gaz pot fi folosite și pe balcon și fără a-i deranja pe vecini.

- Publicitate -

Trăiește în confort și eleganță aproape de munte. Descoperă apartamente exclusiviste și casele de lux integrate în peisajul montan

Cum te-ai simți dacă ai începe fiecare zi respirând aerul curat de munte de pe terasa locuinței tale? Acest...

Cum funcționează PENNY Iuliu Maniu, primul magazin autonom al rețelei

PENNY deschide în 29 mai, la București, primul magazin autonom, în care articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui...