Vânzările Kaspersky Lab au crescut în 2017 cu 8%

Kaspersky Lab a crescut sustenabil în 2017 și și-a mărit veniturile globale neauditate IFRS cu 8%*, ajungând la un total de 698 de milioane de dolari*. Chiar dacă a doua jumătate a anului 2017 a reprezentat o provocare pentru companie din cauza turbulențelor geopolitice și a afirmațiilor nefondate, utilizatorii și partenerii și-au păstrat încrederea, rezultând un an de succes pentru companie.

Creșterea a fost determinată de o performanță notabilă a Kaspersky Lab pe segmentul B2B  (+13% **): compania a înregistrat o creștere de 30%** pe segmentul companiilor mari, de 61%** pe segmentul non-endpoint și de 41% la nivelul serviciilor de rapoarte de securitate cibernetică. Furnizorul continuă să își extindă portofoliul prin introducerea și îmbunătățirea soluțiilor care previn, detectează și iau măsuri în cazul celor mai sofisticate amenințări cibernetice. O astfel de soluție este Endpoint Detection and Response, alături de o gamă largă de servicii. Momentan, 69 de companii incluse în catalogul Fortune 500  sunt clienți Kaspersky Lab.

În plus, segmentul pentru utilizatori individuali a fost relativ stabil, fiind susținut de performanțe foarte bune în vânzările digitale, ceea ce a contribuit la creșterea vizibilă în rezultatele globale generale.

„Rezultatele financiare pozitive pe 2017 sunt o dovadă clară că utilizatorii preferă cele mai bune produse și servicii de pe piață și sprijină principiul nostru de a proteja împotriva oricăror amenințări cibernetice, indiferent de originea lor”, spune Eugene Kaspersky, CEO al Kaspersky Lab. „În ciuda situației geopolitice dificile, a acuzațiilor nefondate și a tentativelor de a ne submina afacerea, compania își menține evoluția pozitivă. Dezvoltăm în permanență și lucrăm la noi soluții și tehnologii și suntem încrezători că anul 2018 va fi chiar mai productiv decât anul trecut.”

Problemele geopolitice și acuzațiile nefondate au dus la o încetinire pe piața din America de Nord, unde s-a înregistrat o scădere de 8%**. Pe plan global, performanțele companiei au fost conform așteptărilor, determinate de rezultate bune în alte regiuni, cum ar fi America Latină (+18%**), Rusia și CIS (+34%**), META (+31%**) și APAC (+11%**). Japonia a avut o creștere moderată (4%**), în timp ce Europa s-a situat ușor sub așteptări (-2%**).

Pentru a răspunde potențialelor întrebări și motive de îngrijorare pe care clienții și partenerii le-ar putea avea în legătură cu produsele, soluțiile și activitatea Kaspersky Lab, în lumina situației geopolitice dificile din prezent, compania a lansat recent Inițiativa globală pentru Transparență.  Acest lucru arată angajamentul companiei pentru încredere, transparență și responsabilitate, pe care și l-a asumat în istoria sa de 20 de ani. Inițiativa va include: o evaluare independentă a codului sursă al companiei, a actualizărilor și a regulilor de detecție a amenințărilor; o evaluare independentă a proceselor interne pentru a verifica integritatea soluțiilor și a proceselor companiei; trei centre pentru transparență deschise în Asia, Europa și America de Nord, până în 2020; creșterea recompenselor în cadrul programului de bug bounty, până la 100.000 de dolari, pentru o vulnerabilitate descoperită în interiorul produselor Kaspersky Lab.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...