Vânzările de anvelope au scăzut puternic de la începutul anului, în Europa

Vânzările de anvelope din toate categoriile comerciale au scăzut dramatic pe măsură ce pandemia de coronavirus s-a extins în Europa, arată o analiză a Asociației Europene a Producătorilor de Anvelope și Cauciuc (ETRMA).

Sectorul a început 2020 în condiții similare cu finalul lui 2019, dar impactul coronavirus asupra industriei anvelopelor s-a văzut când cifrele din februarie au indicat scăderi puternice ale vânzărilor de anvelope pentru camioane (-16% față februarie 2019).

Vânzările de anvelope pentru scutere / motociclete au înregistrat o scădere de 41% în martie 2020 față de martie 2019

Impactul pandemiei devine evident în cifrele din primul trimestru, care indică scăderea cu 13% a vânzărilor de anvelope pentru autoturisme, cu 6% a vânzărilor de anvelope pentru camioane, 13% pentru utilaje agricole și cu 21% pentru scutere / motociclete.

Dacă comparăm martie 2020 cu martie 2019 observăm o scădere de 26% a vânzărilor anvelopelor pentru autoturisme și o scădere de 15% atât la vânzarea anvelopelor pentru ​​camioane, cât și la anvelopele agricole.

Declinul drastic al vânzărilor și înlocuirilor anvelopelor se datorează în parte măsurilor ample luate de producători pentru a proteja sănătatea angajaților lor și pentru a se conforma instrucțiunilor guvernelor.

Acest lucru a dus la închiderea temporară a aproape tuturor instalațiilor de fabricare a anvelopelor din Europa.

89% din capacitățile de producție erau închise la jumătatea lunii aprilie

ETRMA estimează că, în Europa, la jumătatea lunii aprilie, 89% din capacitatea de producție era închisă, 84% din forța de muncă este afectată, iar 10% din personalul de cercetare și dezvoltare nu poate continua activitățile.

Nu este clar când industria europeană a producției de anvelope își va putea relua activitățile de producție și lanțul de aprovizionare internațional va fi din nou în funcțiune.

Mai mult, a existat o scădere substanțială a cererii din cauza măsurilor luate de națiuni pentru blocarea transmiterii virusului, care au afectat achizițiile de vehicule și anvelope, precum și comportamentul șoferilor care au condus mult mai puțin.

Cine face parte din Asociația Europeană a Producătorilor de Anvelope și Cauciuc

Asociația Europeană a Producătorilor de Anvelope și Cauciuc (ETRMA) reprezintă aproape 4.400 de companii din UE, care au împreună aproximativ 370.000 de angajați.

Acestea dețin 86 de unități de producție și 16 centre de cercetare și dezvoltare.

Vânzările membrilor corporativi ai ETRMA reprezintă 70% din totalul vânzărilor globale de anvelope, iar 7 din 10 lideri mondiali din sector sunt membri ai ETRMA, printre care se numără și companiile cu linii de producție în România, Pirelli, Michelin și Continental.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...