Vânzări de peste 100.000 euro la prima licitație a casei Vikart

Prima licitație a casei de licitații Vikart s-a dovedit a fi un succes. În doar 90 de minute s-au achiziționat lucrări de artă în valoare de peste 100.000 de euro.

„Suntem bucuroși că există interes pentru arta contemporană. Vikart are ca obiectiv declarat promovarea artiștilor români contemporani și, firesc, vrem să contribuim direct la creșterea cotei de piață a acestora. Ne bucurăm mult pentru că reușim să ne atingem acest obiectiv. În prima noastră licitație am atins rezultate importante cu care ne mândrim” a declarat Luciana Stanciu, proprietar al Vikart.  

Este vorba despre cel mai bine vândut tablou din seria Casă cu pasăre, semnat de Ștefan Câlția. Lucrarea a fost adjudecată în licitația VIKART pentru suma de 10.500 de euro. În plus, s-a reușit tranzacționarea la un maxim de piață a unei opere semnată de pictorul Felix Aftene, a cărui lucrare Adorația, a fost cumpărată cu suma de 4600 de euro. Este cel mai bun preț obținut de artist până acum în vânzările din casele de licitații. „Vorbim despre un artist care a intrat relativ de curând  pe piața de artă  și a cărui cotă este în continua creștere” completează Luciana Stanciu.  

În premieră, Vikart a adus arta la un click distanță. Această nouă modalitate de licitare a fost disponibilă prin intermediul aplicației ce poate fi descărcată din App Store cât și Google Play. Aplicația oferă accesul facil utilizatorilor să liciteze în timp real operele dorite. 

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...