Valul patru al pandemiei de coronavirus a plafonat prețul chiriilor

Conform datelor RE/MAX, cererea pe segmentul chirii rezidențiale a cunoscut în septembrie o creștere de 20% față de anul precedent.

Cele mai numeroase solicitări au venit la începutul lunii, când planul de învățământ prevedea reluarea școlilor în format fizic.

Însă aceasta a scăzut accentuat spre sfârșitul lunii, când condițiile impuse de pandemie au devenit mai restrictive, iar universitățile au anunțat reluarea cursurilor în mediul online.

Per total, în perioada septembrie – octombrie 2021, birourile RE/MAX au înregistrat o cerere comparativă cu aceeași perioadă a anului precedent, dar mult mai scăzută față de anul 2019.

Cele mai căutate tipuri de locuințe rămân, în continuare, apartamentele, urmate de garsoniere și case/vile.

Totodată, în ciuda scumpirilor din ultima perioadă, prețul chiriilor s-a menținut relativ constant, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cât este chiria în marile orașe

În prezent, pentru un apartament cu două camere, prețurile la închiriere variază între 300 și 600 euro în București, 300 și 550 euro în Cluj și 250 și 450 euro în Timișoara.

Pentru o garsonieră, chiriașii plătesc între 200 și 350 euro în București, 200-35 euro în Cluj și 150-250 euro în Timișoara.

- Publicitate -

KFC a depășit pragul de 1 miliarde de lei vânzări în 2023 în România

Cea mai mare contribuție la rezultatele financiare ale Sphera Franchise Group anul trecut a avut-o KFC care a depășit...

România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT

România se clasează pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei,...