Valul 4 al pandemiei a crescut numărul aplicărilor la joburile remote

Pandemia continuă să-și facă simțite efectele în piața muncii, unde restricțiile necesare pentru gestionarea valului 4 dictează noi tendințe în recrutare.

În acest context, peste 110.000 de CV-uri au fost depuse la joburi remote în luna octombrie, cu 12% mai multe decât în luna anterioară.

Companiile s-au conformat și ele, astfel că 11% dintre ofertele de joburi disponibile pe BestJobs au fost pentru poziții remote, în creștere cu 8% față de lunile de vară.

În plus, cele mai multe aplicări în luna octombrie au fost înregistrate tocmai pentru un job remote.

Mai exact 2.700 de oameni și-au depus CV-ul pentru o poziție de Agent Customer Care eMAG (remote) în cadrul companiei DANTE INTERNATIONAL.

Mai mult, joburile ce pot fi realizate de la distanță au înregistrat aproximativ 3.000 de căutări după cuvântul cheie „remote”.

Aplicări numeroase în rândul candidaților cu experiență între 2 și 5 ani

Pandemia nu a influențat nevoia de dezvoltare a candidaților, astfel că în luna octombrie s-a observat o creștere cu 5% a aplicărilor pentru joburile ce necesită un nivel mediu de experiență.

Mai exact, 45% din volumul total de aplicări din octombrie au fost pentru poziții mid-level.

Celelalte categorii au atras aplicanți în proporție de 40% pentru entry-level, 11% pentru seniori și 4% pentru poziții de conducere.

În luna octombrie, pe platforma de recrutare BestJobs s-au înregistrat peste 1.000.000 de aplicări la joburile disponibile, în creștere cu 10% față de luna anterioară.

În topul companiilor ale căror poziții deschise au atras cele mai multe CV-uri se numără Enel, cu 4.220 de aplicări, urmată de eMAG, cu un total de 3.881 de aplicări.

Topul companiilor cu cele mai multe poziții deschise este condus de Emerson, care are active în acest moment peste 150 de poziții disponibile în județul Cluj.

Locul al doilea este ocupat de Pepco, cu 100 de oferte, iar pe locul al treilea se situează Orion Innovation, cu 80 de poziții deschise.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...