Valoarea lunară a beneficiilor extrasalariale a crescut cu 50% în ultimii cinci ani

Exceptând tichetele de masă, care rămân beneficiul preferat, topul celor mai dorite beneficii flexibile include: cadourile – beneficii în natură (31,8%) și voucherele de vacanță (27,3%)

Valoarea medie lunară a beneficiilor extrasalariale a crescut cu aproape 50% în ultimii cinci ani, arată datele platformei Benefit.

Estimarea companiei pentru 2022 este că beneficiile medii vor ajunge la peste 820 lei/lună pentru fiecare angajat, cea mai mare majorare procentuală din ultimii șase ani.

În 2021, exceptând tichetele de masă, care rămân beneficiul preferat, topul celor mai dorite beneficii flexibile include: cadourile – beneficii în natură (31,8%) și voucherele de vacanță (27,3%).

Urmează cadourile oferite pentru ocazii speciale (17,6%), iar la polul opus cel mai mic procent a fost înregistrat de cursurile profesionale (0,2%) și activitățile sportive (1,5%).

O particularitate în ceea ce privește evoluția preferințelor de anul trecut este reprezentată de dublarea consumului de activități culturale.

Anul trecut, bugetul mediu de beneficii extrasalariale alocat de companii a fost de 627 lei per angajat pe lună, în creștere cu aproape 50% în ultimii 5 ani și cu aproape 25% față de 2019.

Industriile care oferă cele mai multe beneficii extrasalariale

Companiile din Servicii se clasează pe primul loc la capitolul beneficiilor flexibile oferite angajaților, cu un procent de 34% și cu un buget lunar mediu de circa 676 lei/angajat.

Acestea sunt urmate de companiile din IT & Software (25%), care au alocat, în medie, tot un buget lunar de 676 lei/angajat. Pe locul trei se află companiile din Retail (14%), cu un buget lunar mediu de 495 lei/angajat.

Pe ultimele locuri se clasează companiile din zona de Servicii financiare (13%), cu o medie lunară de lei RON/angajat și companiile din industria de Producție (10%), cu o medie de 582 lei/angajat.

CITEȘTE ȘI: Cum a modificat COVID-19 politica de beneficii a companiilor

- publicitate -