Valoarea lunară a beneficiilor extrasalariale a crescut cu 50% în ultimii cinci ani

Exceptând tichetele de masă, care rămân beneficiul preferat, topul celor mai dorite beneficii flexibile include: cadourile – beneficii în natură (31,8%) și voucherele de vacanță (27,3%)

Valoarea medie lunară a beneficiilor extrasalariale a crescut cu aproape 50% în ultimii cinci ani, arată datele platformei Benefit.

Estimarea companiei pentru 2022 este că beneficiile medii vor ajunge la peste 820 lei/lună pentru fiecare angajat, cea mai mare majorare procentuală din ultimii șase ani.

În 2021, exceptând tichetele de masă, care rămân beneficiul preferat, topul celor mai dorite beneficii flexibile include: cadourile – beneficii în natură (31,8%) și voucherele de vacanță (27,3%).

Urmează cadourile oferite pentru ocazii speciale (17,6%), iar la polul opus cel mai mic procent a fost înregistrat de cursurile profesionale (0,2%) și activitățile sportive (1,5%).

O particularitate în ceea ce privește evoluția preferințelor de anul trecut este reprezentată de dublarea consumului de activități culturale.

Anul trecut, bugetul mediu de beneficii extrasalariale alocat de companii a fost de 627 lei per angajat pe lună, în creștere cu aproape 50% în ultimii 5 ani și cu aproape 25% față de 2019.

Industriile care oferă cele mai multe beneficii extrasalariale

Companiile din Servicii se clasează pe primul loc la capitolul beneficiilor flexibile oferite angajaților, cu un procent de 34% și cu un buget lunar mediu de circa 676 lei/angajat.

Acestea sunt urmate de companiile din IT & Software (25%), care au alocat, în medie, tot un buget lunar de 676 lei/angajat. Pe locul trei se află companiile din Retail (14%), cu un buget lunar mediu de 495 lei/angajat.

Pe ultimele locuri se clasează companiile din zona de Servicii financiare (13%), cu o medie lunară de lei RON/angajat și companiile din industria de Producție (10%), cu o medie de 582 lei/angajat.

CITEȘTE ȘI: Cum a modificat COVID-19 politica de beneficii a companiilor

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...