Valoarea de piață Tesla a crescut cu 400 miliarde dolari în doar 2 săptămâni

În doar 12 zile de tranzacționare, investitorii mondiali au impulsionat cu aproape 400 miliarde de dolari valoarea companiei Tesla.

Această performanță reprezintă cea mai rapidă creștere într-o perioadă scurtă de timp din istoria piețelor de capital, arată o analiză XTB.

Acțiunile Tesla au început să crească după ce, pe 20 noiembrie, a prezentat o serie de câștiguri puternice pentru al treilea trimestru al anului 2021.

Două zile mai târziu, capitalizarea sa de piață a depășit pragul de 1.000 de miliarde de dolari pentru prima dată în istorie.

Apoi, vestea unui acord de vânzare a 100.000 de vehicule electrice către Hertz a propulsat prețul acțiunilor către obținerea unui avans de o zi de 13%, până la 1.025 dolari pe acțiune.

Acordul, care va aduce un venit de 4,2 miliarde USD pentru Tesla, este cea mai mare achiziție de vehicule electrice din istorie. Mașinile urmează să fie livrate în maxim 14 luni.

Acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 4% la începutul sesiunii de marți după ce Elon Mus a scris pe Twitter că nu a fost semnat un contract de vânzare cu Hertz.

Totuși, pierderile au putut fi recuperate. Sesiunea de pe 3 noiembrie a înregistrat un preț de închidere al acțiunilor la un nou maxim istoric de 1.213 dolari.

În doar două săptămâni, valoarea de piață a Tesla a crescut de la 818 miliarde dolari la 1.180 miliarde dolari, un avans de aproximativ 360 miliarde dolari.

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...